bugün
- babalarımız gibi erkeklerin yetişmemesi8
- sözlükten bir kıza basmak5
- hot girl summer4
- 15 mayıs 2026 uludağ sözlüğün huzura ermesi6
- fondöten sürmek9
- 4 temmuz 2026 kanada fas maçı17
- kadının azgını2
- true ile sevişmek6
- bir ilişkiyi kim yönetir22
- ona bir şey söyle10
- üsküdar sahaflarını sel bastı3
- kekimi yeme beni'ye diyen kız3
- akrep soksa hangi yazarın emmesini istersin2
- istanbulda hava durumu3
- evde kalmış 30 yaş üstü kadın yazarlar11
- sinsi3
- ankara da kapanması en çok üzen mekanlar2
- kemal kılıçdaroğlu20
- çağla yemek2
- ciddi ciddi aşure seven insan30
- cd devrinin bitmesi6
- camları kapatın klimayı açıyorum diyen dolmuşcu2
- en gıcık olunan insan davranışı7
- velvet48
- sandalye9
- bikini günü2
- uludağ sözlük yönetimini protesto ediyoruz5
- ilişkiyi mesajla bitirmek3
- pandela 319
- yeni sevgiliden beklentiler6
- peygamberin ayak izini öpmek2
- neşeli pozitif komik ve tatlı erkek2
- sözlüğümüzün en şekil yazarları2
- deniz göktaş35
- sevişme sonrası erkeğin gömleğini giyen kadın3
- kürdün 2 vazgeçilmezi2
- hediye edilen coinleri sevgilime vermem2
- 4 temmuz 2026 istanbul yağmuru3
- sokuk yazarlar6
- kürt hareketinin devşirme olması15
- sokuşu çağdaşlık ve gençlik olarak gören zihniyet2
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği35
- deniz göktaş'ın ölen yemenli çocuklar şakası3
- 2 temmuz 2026 mado da kahvemden böcek çıkması2
- botların biraz bokunu çıkarması2
- sikişirken hüzünlenmek6
- aleyna tilki7
- aşk10
- kız arkadaşla sabahlara kadar içmek6
- ciguli kral16
sözlük bu konuda çok eksik kalmış, basit bakışla deniyor ki buluş yapan, yenileyen kişi, hayır sadece bunlar değildir mucitin tanımı. Mucit sisteme direnen adam demektir. muciti mucit yapan şey budur işte.
bir oto fabrikası da modeli yeniliyor ama sistem aynı sistem, kumaşını sana yedirmişler o kadar, onlar da mı mucit, hayır, kısaca anlatayım.
mesela sistem size arabayı verir, benzini verir, bunu ancak benzinle kullanacaksın der, sen istediğin kadar kullanmayacağım diye yırtın, şahsi araba alma, yine de belediye otobüsüne binip gidiyorsan arkadaş, sistemin esirisin demektir, sisten sana da kancayı atmış demektir. çünkü o da benzinle çalışır, çünkü düzeneği budur.
mucit burada hidrojenle çalışan araba buluyorsa şunu demek istiyordur, ben sistemin dayattıklarını kullanmıyorum, sistem dışı bir adamım ve kendi sistemimi kendim kurdum. kısaca sisteme direnmiş, yıkmış adamdır mucit.
peki mucit sade bu mu, hayır, mucit kötümser olan adamdır aynı zamanda.
dünyayı hep kötümserler, şikretmeyenler, yetmez daha iyisi olmalı diyenler değiştirmiştir, bakın şöyle bir etrafınıza ya da bilim tarihine görün.
mesela edison, buna da şükür, halimiz iyi, bu da yeter deseydi ampülü bulmaz mum ışığına duacı kalırdı ama hayır yapmadı çünkü o da bir kötümserdi ve dünya hali ona başkalarına geldiği gibi iyi gelmedi, daha iyisi olmalı dedi, ampülü buldu.
mesela pasteur, kuduz aşısından önce kuduz ısırığı karşısında yaraya demir dağlanması durumu ona iyi gelseydi kuduz aşısını bulmaz, bu da yeter derdi, ama demedi, daha iyisi olmalı dedi ve aşıyı buldu.
şimdi felsefeciler, mucitler tv ekranlarında manyak gibi gösteriliyor, insan dışı yaratık olarak gösteriliyor çünkü ülkem daha bilim beynine hazır değil bilim bakanlığı da ne iş yapar o da belli değil, ulan filozof dediğin mesela john locke' dir o da gözlükçüdür, graham bell telefonu bulmuştur o da fizikçidir, babanın kalp ameliyatını yapan doktor da tıp adamıdır o da bilim adamıdır, bu adamları böyle manyak gibi göstermenin kime faydası var, sonra bilim gelişsin diye otur bekle ülkede veya beyin göçü var diye dizini döv.
farabi' nin dediği gibi ''bilim ve sanat, takdir görmedikleri diyarlardan terk-i diyar eylerler.''
hepinizi seviyorum, sevgiler, saygılar.
bir oto fabrikası da modeli yeniliyor ama sistem aynı sistem, kumaşını sana yedirmişler o kadar, onlar da mı mucit, hayır, kısaca anlatayım.
mesela sistem size arabayı verir, benzini verir, bunu ancak benzinle kullanacaksın der, sen istediğin kadar kullanmayacağım diye yırtın, şahsi araba alma, yine de belediye otobüsüne binip gidiyorsan arkadaş, sistemin esirisin demektir, sisten sana da kancayı atmış demektir. çünkü o da benzinle çalışır, çünkü düzeneği budur.
mucit burada hidrojenle çalışan araba buluyorsa şunu demek istiyordur, ben sistemin dayattıklarını kullanmıyorum, sistem dışı bir adamım ve kendi sistemimi kendim kurdum. kısaca sisteme direnmiş, yıkmış adamdır mucit.
peki mucit sade bu mu, hayır, mucit kötümser olan adamdır aynı zamanda.
dünyayı hep kötümserler, şikretmeyenler, yetmez daha iyisi olmalı diyenler değiştirmiştir, bakın şöyle bir etrafınıza ya da bilim tarihine görün.
mesela edison, buna da şükür, halimiz iyi, bu da yeter deseydi ampülü bulmaz mum ışığına duacı kalırdı ama hayır yapmadı çünkü o da bir kötümserdi ve dünya hali ona başkalarına geldiği gibi iyi gelmedi, daha iyisi olmalı dedi, ampülü buldu.
mesela pasteur, kuduz aşısından önce kuduz ısırığı karşısında yaraya demir dağlanması durumu ona iyi gelseydi kuduz aşısını bulmaz, bu da yeter derdi, ama demedi, daha iyisi olmalı dedi ve aşıyı buldu.
şimdi felsefeciler, mucitler tv ekranlarında manyak gibi gösteriliyor, insan dışı yaratık olarak gösteriliyor çünkü ülkem daha bilim beynine hazır değil bilim bakanlığı da ne iş yapar o da belli değil, ulan filozof dediğin mesela john locke' dir o da gözlükçüdür, graham bell telefonu bulmuştur o da fizikçidir, babanın kalp ameliyatını yapan doktor da tıp adamıdır o da bilim adamıdır, bu adamları böyle manyak gibi göstermenin kime faydası var, sonra bilim gelişsin diye otur bekle ülkede veya beyin göçü var diye dizini döv.
farabi' nin dediği gibi ''bilim ve sanat, takdir görmedikleri diyarlardan terk-i diyar eylerler.''
hepinizi seviyorum, sevgiler, saygılar.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar