bugün

işler güçler

selçuk aydemir çok başarılı bir adam. bana kalırsa kıyaslandığı burak aksak'tan çok daha zeki bir adam. onun dışında oyuncu kadrosu mükemmel, senaryo mükemmel, görsellik mükemmel. dizide bazen sahnelerin akıcılığından anlaşılamayan müthiş espiriler var. geçtiğimiz bölümdeki -spoiler- total izleyici -spoiler- sahnesi gibi.
işler güçler benim için bir üsküdar'a giderken değil, olamayacak da ama leyla ile mecnun, üsküdar'a giderken, işler güçler, behzat ç. gibi dizileri türk televizyalarında daha çok görmek, en azından alternatifi arttırmak süper olur.

son dönemdeki bu alternatif dizi furyasını, türkiye'de bu dönemde oldukça artmış olan alternatif müzik gruplarına benzetiyorum ben biraz da. örneğin, halimden konan anlar, yok öyle kararlı şeyler, barıştık mı, seni görmem imkansız, yüzyüzeyken konuşuruz ve bu alternatif akıma katılmış nice grubu türk müziğinin ikinci yenisi olarak görüyorum. ister grup isimleri olsun, ister şarkı sözleri, ister soundları. çünkü alışık olmadık, yapılmamış şeyleri yapıyorlar.
he işte bu bahsettiğimiz diziler de tam olarak bunu yapıyor. yani türk televizyonunda ikinci yeni'yi yaşatıyorlar. burada isim olarak ikinci yeni dediğime bakmayınız tabii ki, en rahat örnek verebileceğim tabir o olduğu için onu seçiyorum; türkiye'nin beat kuşağı demek eminim sizce de çok saçma olurdu.