bugün

cenk uygur

iyidir. hoştur. komiktir. ancak internette yayınladığı bir yazı sonrasında diyebileceğim tek şey tam bir şaklabandır. şimdi önce övdün sonra sövdün diyeceksiniz. olay şudur. bu adam türk! ama türkiyeli değil. türkiyede doğmuş 8 yaşında ailesiyle amerikaya göçmüş. 32 yıldır mı ne abd vatandaşı. abd de iyi bir politika yorumcusu. radyo programı sahibi. iyi bir de sunucu. internette yayınladığı programlarında arada bir ''hassiktir'' diyerek de türk izleyicisinin dikkatini çekmeyi başarabilmiş bir kişilik. hatta the young turks radyo programı ve internet kanalı ismiyle de türkiye yi az çok tanıtabilmiştir.

buraya kadar her şey iyi hoş... şimdi gelelim internette yayınladığı yazıya. bu kadar güzel şeyler başarabilmiş bir adam geliyor internetten kendi milliyetinden insanların inandığı peygambere şarlatan diyor. işte burada olmadı cenk uygur! müslüman olmak zorunda değilsin. hangi dine mensup olursan ol tutup ne tür bir cesaretle tanıdığın(!) türk milletinin peygamberine hakarette bulunabiliyorsun. kendi adıma konuşmam gerekirse sana olan tüm sempatimi yıktın. eminim benimle birlikte bu rezilliği öğrenen diğer türk kardeşlerinin de sana olan sempatisi kaybolacaktır.

cenk uygur un söz konusu yazısını da paylaşmak gerekirse;

"osama bin laden is insane. he believes god whispered in the ear of mohammed 1,400 years ago about how he should conquer arabia. mohammed was a pure charlatan -- and a good one at that."

yani:

"üsame bin ladin bir deliydi. o 1400 yıl önce tanrının arabistanı nasıl fetmesi gerektiğini muhammed'in kulağına fısıldadığına inanıyordu. muhammed tam bir şarlatandı. ve bu konuda da iyiydi."

üsame bin ladin teröristin, şerefsizin biri. ona söv, say! amerikan halkının sempatisini kazanman için akıllıca bir hareket bu. ama amerikan halkının takdirini kazanmak için hz muhammed e hakaret etmek bildiğin; ''ben türk leri sallamıyorum. onların dinine saygı duymuyorum. burası özgürlükler ülkesi. istediğim gibi konuşurum demek'' ten başka nedir?!..

bu düşüncesizliği ve saygısızlığı yaptığın için artık programında hassiktir! demenin, türkler hakkında haberler yapmanın, hatta program isminin the young turks olmasının da bir anlamı kalmadı cenk uygur! çünkü sempatisini kazanmaya çalıştığın milletin damarına bastın. hem de hiç basılmayacak yerden!