bugün

norveç

stockholm sendromu sahibi şakirtoların türkiye'den daha pahalı benzin sattığını iddia ederek masturbasyon yaptıkları ülke.

nasıl bir kafa norveç ile türkiye'yi karşılaştırabilir anlamak güç.

bizde norveç nüfusunun 3 katı kadar yeşil kartlı var amına koyayım. norveç'in nüfusu 4 milyon, ama norveç'te günlük gazetelerin tirajı 75 milyon nüfuslu ülkemizden yüzde 40 daha fazla.

50.000 usd kişi başına milli gelir oranını saymıyorum bile.

ha norveç'in bir de brent petrolü var. öyle ki suudi arabistan'da petrol bitecek, ırak'ta, iran'da, venezuela'da bitecek ama dünyanın iki yerinde bunlardan bir 30-40 sene sonra bitecek petrol.
bu yerlerden biri azerbaycan, diğeri de bu brent petrolleri yani kuzey buz denizi betrolleri.

şimdi norveç'te benzin pahalı, zira norveç hükümeti bunu özellikle yapıyor, ileride petrol sıkıntısı başgösterdiğinde enerji kaynağı ihtiyaçları olmasın diye bunu bir hükümet politikası haline getirmiş...

bir yanda 50 bin dolar milli geliri ile ab'ye siktiri çekmiş, buna rağmen ab'den "aman abi tamam sen bize üye olma ama gel biz seni üyelerin yararlandığı her türlü haktan yararlandıralım" denmiş norveç, diğer yanda başbakan kolpası ile milli gelirinin 15.000 dolar olduğu söylenen ve ab'nin her seferinde siktiri çektiği türkiye.

bizde benzin ucuz.

he...