bugün

the shawshank redemption

94 yılında ödülleri forrest gump'a kaptırsa da halen çoğu insan için bir numaradır.
çıktığı yıllarda pek değer görememiştir ama sonraki yıllarda hayranları çoğu önemli film listesinde 1 numaraya taşımıştır.
verdiği mesajlar, oyunculuklar, senaryo vs. bakımından en iyi filmlerdendir ama şimdiye dek yapılmış en iyi film demek biraz fazladır kanımca. yani bir godfather, cidade de deus, schindler's list, the lord of the rings, leon vs. varken en iyi film demek fazla iddialı olur ama kesinlikle ölmeden önce izlenmesi gereken filmlerden biri olduğu aşikardır. zaten izlemeyen insan azdır da herhalde.
son olarak filmden bir replikle bitirirsek;

+Unutma Red, umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez. (Andy Dufresne)

+ Müzik buradaydı yani içimde. Müziğin güzelliği budur. Bunu sizden alamazlar. Hiç müzik için böyle şeyler hissetmemiş miydiniz?
- Ben genç bir adamken mızıka çalardım. Sanırım ilgimi kaybettim. içerideyken fazla bir anlamı yok.
+ En fazla anlamı olduğu yer burasıdır. Unutmamak için ihtiyacın var.
-Unutmak mı?
+ Dünyada taştan ibaret olmayan başka yerlerin de olduğunu. Birşeyler var… içinde… Alamayacakları ve dokunamayacakları birşeyler. O sana aittir.
- Sen neden bahsediyorsun?
+ Umut…

umudunuzun hiç kaybolmaması dileğiyle.
© copyright 2005 - 2026