bugün

ali sen li alpet reklami

--spoiler--
Galatasaray Spor Kulübü'nden Alpet Reklamları ile ilgili Açıklama

Son günlerde çeşitli TV kanallarında sıkça yayınlanan ve Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Alpet markası ile ilgili reklam filmlerinde gerek bir kulübün eski başkanı ile Galatasaray Taraftarları imajlı oldukları aleni olan üç taraftar arasında geçen diyaloglar ve Taraftarların ve kulüp eski başkanının yüz ifadeleri/mimikleri ve gerek ise 22 Mayıs tarihinde yukarıda bahsi gecen firma tarafından düzenlenen basın toplantısında eski kulüp başkanı tarafından reklam filmi ile ilintili beyan/açıklama ve söylemler, camiamızı rencide etmeye yönelik olup, içeriği itibarıyla da etik değerlerden yoksun ve itibar sarsıcı mesajlar içermektedir.

Filmde, izinsiz olarak Galatasaray Futbol Takımının 2000 - 2001 yılında giymiş olduğu resmi forma üzerindeki kulüp logosu silinmiş ve Galatasaray imajını güçlendirmek için yine sarı kırmızı renklerden oluşan atkı ve şapkalar kullanılarak Galatasaray adı, markası, imajı üzerinden bahsi geçen firma tarafından menfaat sağlanmaya çalışılmıştır. Bu durum Türk Hukuk Mevzuatındaki düzenlemelere tamamen aykırı olup, hali hazırda kulübümüzle stat reklamları ve Galatasaray logolu/amblemli çay bardağı promosyonu konusunda ortak çalışma içerisinde bulunan Alpet firması ile bağdaştırmak mümkün olamamıştır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş. firmasından reklam filmlerinin derhal durdurulması defalarca talep edilmiş olmasına rağmen, reklam filmlerinin yayınlanmaya devam etmesi üzerine gerekli yasal işlemler kulüp avukatları tarafından başlatılmıştır.

Kamuoyuna ve tüm Galatasaraylılara duyurulur...

Galatasaray Spor Kulübü
--spoiler--