bugün

engelli

Dün akşam makina programına çıkmış serkan, selim ve kerim adındaki 3 mükennel şahsiyete utanmadan yakıştırdığımız sıfattır.

Dün akşam makinayı izlerken binlerce kez gözlerimin dolmasına neden oldu bu üç adam. Gerçekten üçüde belkide bu ülkede en fazla adam sıfatını hakeden insanlar. Biz onlara özürlü diyoruz ancak onların yaptıkları ve yapmayı hayal ettikleri şeyleri yapamayacak yada yapmaya cesaret edemeyecek kadar özürlü olanlar bizleriz. Onlara özürlü diyerek yine onlara engel olan önlerine koyduğumuz engellleri kaldırmayan en büyük engelliler bizleriz. ikisi kör bir taneside fiziksel özürlü bu mükemmel insanlar bize dün hem ahlak hem insanlık hemde cesaret dersi verdiler. Bu kişilerden serkan bey fiziksel özürlü (ki özürlü demek çok ağırıma gidiyor çünkü bir şeyin özür olabilmesi için bir şeye engel teşkil etmesi lazım ancak bu adam hepimizden daha çok şey yapmış.)bir gazetede yazar ayrıca konuşma zorluğu çekmesine rağmen ayakta varyete gösterisi yapıyor ve geçen sene yılın adamı ödülünü almış. Selim ve kerim kardeşler ise görmüyorlar ancak istanbul hukuk fakültesini birincilik ve ikincilikle bitirmişler ve sesli kütüphane kurmuşlar sırf kendileri gibi olan arkadaşları kitap okuyabilsinler diye ayrıca şan dersleri almış şarkı söylüyorlar görme özürlü arkadaşlarına bilgisayar dersler veriyorlar ve eğitim cdleri hazırlıyo yurt dışına gönderiyorlar. Yurt dışından getirttikleri eğitim cdleri ile ingilizce öğreniyorlar ve daha aklımda kalmayan bir sürü şey.

Bu adamları dün ekran başında gözlerim yaşlar içinde dakikalarca izledim ve alkışladım. Acıdığımdan dolmadı gözlerim sadece gurur duydum böyle insanların varolmasından ve utandım bir okadarda. Çünkü biz onların önüne engel çıkarıyoruz herzaman.

Şimdi birileri bana yeniden tanımlasın engelli ne demek engel ne demek?