bugün

çetin altan

Epey bir süre okuduğum, sonrasında enseyi karartmayın diye bitirdiği yazılarından gitgide daha az anlam çıkartmaya başladığım için okumayı bıraktığım, geçmişte chp de bakanlık ve milletvekilliği yaptığı öğrenince önce şaşırıp takdir ettiğim ancak oğullarını okuduktan sonra (bkz: ahmet altan) (bkz: mehmet altan) daha da gelmem deyip ilgilenmediğim yazardır.

Memleket meselelerine duyarlı gözüküp de aslında pek olmayandır. mesleksiz toplum vurgusu yapıp devlet memurlarını aşağılar ama çözmek için bakanlık kariyeri dahil birşeyler yapabilmiş midir emin değilim, zannetmiyorum da. merak edip ne yazdığına bir bakayım dedim, hazır gürültü patırtı da bolken:

http://gundem.milliyet.co....2012/1584906/default.htm

ilk bölümde bir günahını aldığımı düşündüm ama, ikinci bölümde bu kadar felaketlerden sonra pat diye kendi gündelik yaşamına geçmesi aradığım kanıt niteliğindeydi. böyle işte, herkes işini düzgün yapsa sorun olmayacak da, kebap köşelere çöreklenip yedi sülalesini de buradan nasiplendirip karşılığında ülke bölücü, bir dediği diğerini tutmayan tipler türeyince insan bir tiksiniyor mu ne?

edit: ya bu arada enseyi karartma diye yüzdük yüzdük bula bula faşizm, savaş, otorite bulduk. daha da karartmayalım mı acaba? bir de karartsak ne olacak kimbilir?