bugün

devletin söylediği yalanlar

hatırlayabildiklerimi zamanla yazacağım listedir.

1) 6-7 eylül olayları: "rumlar, atatürk'ün selanik'teki evini bombaladılar" haberini hürriyet manşetten duyurdu. olaylarla ilgili ilk kıvılcım bu yalan haberle atılmış oldu.

doğrusu: atılan bombanın, rumları ülke dışına çıkarmak, mallarını yağmalamak için yapılmış bir mah organizasyonu olduğu anlaşıldı.

2) maraş katliamı - çorum katliamı: faşistlerin kahramanmaraş'ta 100'e yakın insanı katlettiği dönemde, 24 aralık 1978'de yaptığı basın toplantısında başbakan süleyman demirel "bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz" dedi. çorum katliamı'nın hemen ertesinde "çorum'u bırakın fatsa'ya bakın" diyerek o dönemde fatsa'da yönetimde olan fikri sönmez nezdinde solcuları hedef gösterdi.

doğrusu: olayın her bir detayı hesaplanmış faşist saldırı olduğu ortaya çıktı. cumhuriyet türkiyesi'nde yapılmış bu katliamlar "Müslüman Türkiye - Milliyetçi Türkiye - Allah için Cihad Başına" sloganlarıyla kadın demeden, çocuk demeden vuranlar karşısında 'Bana sağcılar ve milliyetçiler cinayet işliyor dedirtemezsiniz' diyenlerin eseridir.

3) çernobil faciası: 26 nisan 1986'da çernobil nükleer santralinin patlamasından sonra dönemin sanayi ve ticaret bakanı cahit aral "Türkiye'de radyasyon yok. Dininize, imanınıza inandığınız gibi biliniz ki, Türkiye'de kesinlikle böyle bir tehlike mevcut değildir" dedi.

doğrusu: faciadan sonra karadeniz'de kanserden ölüm sayısında patlama yaşandı.

4) ugur kaymaz - ahmet kaymaz: "yasadışı örgüte üye olmak" ve "karakola saldırıda bulunmak" suçlamasıyla devlet güçlerince öldürüldüler.

doğrusu: ikisinde de silah yoktu. herhangi bir çatışma yaşanmamıştı. bütün kurşunlar yakın mesafeden sıkılmıştı. sanık polislerin hepsi beraat etti.