bugün

geek

Türkçeye sadece inek tabiriyle geçmiş söz. Aslında Amerikada inekler gruplara ayrılıyor geek , nerd , loser olarak. Loserlar sosyal hayatları bitik zeka olarak çok alt seviyede olan insanlar. Nerdler sosyal hayatları çok çok alt seviyede fakat zeka olarak çok üst seviyede bilgisayar ve teknoloji alanında manyak olan insanlardır.

Gelelim mevzumuz olan geeklere. Geekler nerdlerden daha az zeki yada daha az derslere ve teknolojiye yönelmiş sosyal zekası nerdlere göre daha üstün , çizgi romanlara fimlere özellikle star wars , star trek tipi fantastik bilimkurgu filmlere aşırı ilgi duyan insan tipleri. Sosyal hayat denklemlerden ibaret olmadığı için yani herhangi bir kitabı okuyup sosyal hayat profesörü olamayacağınız için bu insanlar sosyal hayatlarını bir türlü düzene sokamaz tecrübeleri olmadığı için de sürekli dogmatik kalıplarla yaklaşırlar kızlara çok iyi davranmak onları kendilerinden çok üstün görmek gibi ve bunun sonucunda başarısız olurlar. Fakat bilgisayar oyunları veya dersler böyle değildir sonuçta işin içinde duygu yoktur ne kadar bilirsen ne kadar yoğunlaşırsan ve aynı zamanda zekiysende o kadar başarılı olursun bu geeklerin yaptığı gibi.Geek örnekleri mark zuckerberg , chuck bartowski , the big bang theorydeki sheldon- leonard - howard - rajah , yeniden 17 filmindeki zac efronun bilgisayar manyağı arkadaşı .

Şunu da belirtmekte fayda var günümüz teknoloji çağı parada özellikle bu alanda. Bütün kadınlar için geçerli değil tabi ama para ilişkide çok büyük bir kriter. Bu geek takımı gelecek vaad eden insanlar , paranın kokusunu alan kadınlarda bunlara yapışıyor karakterleri gereği geekler kadınlarına sadık olduklarından dolayı alan memnun satan memnun vaziyeti..
güncel Önemli Başlıklar