19 mayıs 2007 galatasaray fenerbahçe maçı

son yıllarda kemikleşmiş bi görüş vardır ki, galatasaray beşiktaşı, beşiktaş fenerbahçeyi, fenerbahce de galatasarayı yener. ancak bu sene fb bjk yi, bjk gs yi yenmeyi başardı. bu mantıkla yola cıkarsak -ki derbilerde favori yoktur- galatasaray fenerbahceyi yenip şampiyonlar ligi iddiasını son haftaya kadar surdurecektir.

gelelim gundemin gobegine fenerbahce nin şampiyonlugunu golgede bırakacak sekilde, aniden oturan alkış olayına. oncelikle avrupadan verilen orneklere deginirsek: man utd. sampiyon oldu, chelsea li futbolcular alkısladı ve biz bunu gs fb derbisiyle eş tutuyoruz. birisi manchester sehrinin takımı digeri londra nın. eger cumartesi akşamı gs-ts macı olsaydı ve trabzon sampiyonlugu garantilemiş olsaydı bu ornek goz onune alınarak alkışlansın mı alkışlanmasın mı diye bi soru ortaya atılabilirdi. ancak gs-fb ve cfc-manu maclarını aynı kefeye koymak mantıksız. bu bir.

ikincisine gelince: diyelimki iki mac aynı kefede degerlendirildi, turkiyedeki futbol anlayısı ile ingilteredeki dostane "sadece futbol" anlayışı aynı kefeye kondu, sorarım size premier ligin ilk yarısındaki man utd-cfc macında chelsea li futbolcuların kafasına allah ne verdiyse altıldı mı? kalecilerinin kafasında bomba patladı mı? mourinho'nun kafası yarıldı mı? ya da manchester başkanı ligden cekilme soylemlerinde bulundu mu?

gelelim tanıma: fenerbahce camiasının alkış beklememesi gereken tsl macı. biz alkışlarsak eyvallah de, kafana balta gelirse mızmızlama.