bugün

2007 ispanya gp

Felipe Massa'nın baştan sona kadar çok rahat götürdüğü ve kazandığı yarış olmuştur. Lewis Hamilton ikinci Fernando Alonso üçüncü olmuştur. Yarışla ilgili detayları incelersek;

ilk olarak Ferrari cephesine bakalım. Yarışın henüz başlarında Raikkonen'in yarışdışı kalmasıyla Massa yalnız başına kalsa da, arkasındaki Mclaren'leri kendisine yaklaştırmadan ve ikinci Hamilton ile arasındaki 10 sn lik farkı aşşağı yukarı yarış boyunca muhafaza ederek kontrollü ve rahat bir yarış çıkardı. Massa'nın bu başarıları bize gösteriyor ki, artık Raikkonen rahat rahat Ferrari'nin birinci pilotu olamayacak. Geçen senelerden Ferrari'de alışmış olduğumuz 'ikinci pilot, birinci pilota yardım eder' felsefesi bu sene yerini 'iyi olan kazansın'a bırakacak gibi duruyor.
Mclaren'de ise Hamilton'ın takım arkadaşı Alonso'yu geride bırakarak ikincilikle yarışı bitirmesi en göze çarpan durum gibi gözüküyor. Gerçi bu sonuçta, Alonso'nun yarışın başında Massa'yı geçmek isterken, yoldan çıkıp sırasını kaybetmesinin de etkisi olsa da, netice itibariyle Hamilton'ı geçemedi. Ve çaylak pilot Hamiltom bugün kazandığı ikincilik ile birlikte pilotlar genel klasmanında 30 puan ile birinci sıraya geçerek, bunu gerçekleştirebilen ilk çaylak pilot olarak tarihe geçti.
Yarışta göze çarpan diğer durumlara da göz atarsak;
BMW Sauber ekibi bugünkü performansıyla bir kez daha gösterdi ki, sezonun sürpriz ekibi olacaklar. Kubica elde ettiği dördüncülükle çok önemli bir başarı kazandı. Heidfeld ise eğer pit sırasındaki talihsiz olay başına gelmeseydi, muhtemelen beşinci ya da altıncı olacaktı. Renault ise bu sene şampiyonluk yarışında olmayacağını artık gösterdi. Takım için, bu üç haftalık ara, şampiyonlukta yarışında kendini göstermesi için son fırsattı ancak gözüken o ki herhangi bir gelişim kaydedilememiş. Geçen senenin sonuncusu Super Aguri takımının pilotu Takumo Sato 'nun yarışın sonunda Fisichella'ya geçiş izni vermemesi ve yarışı onun önünde sekizinci olarak bitirmesi, aslında Renault takımının durumunu açıklayıcı olması bakımından çarpıcı bir örnekti. David Coulthard ise beşinci olarak Red Bull'a önemli puanlar kazandırdı. Nico Rosberg yarışını hemen onun arkasında bitirdi. Kovaleinen ise yedinci olarak takımına iki puan kazandırdı. Genel olarak ise yarış heyecanlı olmaktan çok uzaktı ve yarış boyunca doğru düzgün bir geçiş bile olmadı ve adeta izleyenleri uyuttu. Son bir kaç söz de yeni sunucu Emre Tileviçin; yarış boyunca Formula 1 ile ilgili olarak o kadar çok şey anlattı ki, yarışı sunamadı bile. Gene de Formula 1 genel kültürümüzün artması bakımından yararlı olduğu kanısındayım.