bugün
- biz bu aptallık ile nasıl mücadele edeceğiz ya8
- recete8
- arkadaşlar yogaya başlayalım mı10
- kiraz cicegi kolonyasi5
- galatasaray9
- çaylaklar cennete mi gidiyor cehenneme mi5
- gocu geldi gocu geldi6
- sözlüğün en kültürlü yazarı9
- yagmurcu12
- ölürken dinlenecek müzik4
- dinamik güler yüzlü takım çalışmasına yatkın6
- gammazların gizli hesapları görebilmesi5
- serhat kılıç27
- diyojen3
- otobüste açamadığı camı kıran erkek12
- mandalina kolonyası2
- mutluluk her zaman güzel değildir2
- yapay zeka 10 yıl içinde tüm insanları öldürecek4
- her sabah yeniden başlamak3
- kadın bacağı paylaşan mehdi8
- yazarlara çaylakken neler oluyor3
- namazın amacı12
- birader beylerin birader baylar olmaları2
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı23
- ismail kartal16
- sözlüğün en masum yazarları23
- telefonu bırakmak isteyip asla bırakamamak4
- ben sana demiştim2
- 9 eylül izmir in kurtuluşu6
- bülent ortaçgil dinlerken hüngür hüngür ağlamak2
- anın görüntüsü26
- kavanozda gizlenen biyolojik saatli bomba3
- adana dürüm vs adana porsiyon9
- müfredatta eleştirel düşünce2
- iltica3
- seksenlerde nasıl görünürdüm trend i24
- 08 eylül 2026 üsküdar da başkan vekili seçimi7
- sana değer'i aç sana değer i2
- bütün eziklerin 80 ler paylaşımı yapması15
- arkadaşlar ben çalışmak istemiyorum5
- niye uyandık sözlük5
- chp'nin 103 yılı reklamı5
- gebze yi gebze yapan şeyler6
- claudian clouds21
- istiklal mahkemeleri kurup fetöcüleri asmak5
- uyudun mu11
- elif cansu eda zehra ilkin hande derya vargas gizo2
- manifestten hangi kızla sevişirdin16
- komünistlerin tatar sürgünü4
- queen ravenna ve cinleri14
kimisi için zorlamayla yeraltı klişelerinin sunulduğu bir kitap.. kimisi içinse ufku açan, sorulara cevap veren, farklı sorular sordurtan ve onlara da cevap vermenizi sağlayan bir kitap.. misafir umduğunu değil bulduğunu yer, kitabın vermeye çalıştığını anlamalıyız ve bence bu, kitap hakkındaki görüşünüzü belirleyecektir.
yazarın kelime oyunları daha doğrusu kelimelerle oynamasına hayran kalıyosunuz okurken falan filan.. benim aslında hakkında yazmak istediğim konu, okuyanlar bilir kitabın içinde 3 kitap var -bunlar kitabın bölümleri aslında- işte bu kitapların sıralaması:
1.kitap - kinyas, kayra ve hayat
2.kitap - kayra'nın yolu
3.kitap - kinyas'ın yolu
kitabı açıp sıralamayı okuduğum zaman pek takılmadım ama ilk bölümü bitirip ikinci bölüme geçtiğim zaman niye kinyas'la başlamadığını merak ettim. kitabın sonunda tabii ki anladım nedenini. bu kadar ağır bir romanın okuyucu için bir çeşit mutlu sona ihtiyacı vardı.
kinyas mutluluğu buldu, kayra kendini kaybetti.. herkes farklı bir şey almıştır kitaptan ama bence yazarın vermek istediği, varoluşumuzun sebebi ve buna benzer soruların cevaplarını arayan toplumdan uzaklaşmış marjinal bir hayatın değil toplum ya da en azından aileyle beraber bir hayatın, sevmenin sevilmenin falan asıl mutluluk olduğudur. tabi bu da en göreceli konulardan biri.
her neyse. okuyun, okutun.
yazarın kelime oyunları daha doğrusu kelimelerle oynamasına hayran kalıyosunuz okurken falan filan.. benim aslında hakkında yazmak istediğim konu, okuyanlar bilir kitabın içinde 3 kitap var -bunlar kitabın bölümleri aslında- işte bu kitapların sıralaması:
1.kitap - kinyas, kayra ve hayat
2.kitap - kayra'nın yolu
3.kitap - kinyas'ın yolu
kitabı açıp sıralamayı okuduğum zaman pek takılmadım ama ilk bölümü bitirip ikinci bölüme geçtiğim zaman niye kinyas'la başlamadığını merak ettim. kitabın sonunda tabii ki anladım nedenini. bu kadar ağır bir romanın okuyucu için bir çeşit mutlu sona ihtiyacı vardı.
kinyas mutluluğu buldu, kayra kendini kaybetti.. herkes farklı bir şey almıştır kitaptan ama bence yazarın vermek istediği, varoluşumuzun sebebi ve buna benzer soruların cevaplarını arayan toplumdan uzaklaşmış marjinal bir hayatın değil toplum ya da en azından aileyle beraber bir hayatın, sevmenin sevilmenin falan asıl mutluluk olduğudur. tabi bu da en göreceli konulardan biri.
her neyse. okuyun, okutun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar