bugün

imkb

xu100 kağıtlarının endeks getirisine oranı çinli siki kadar olan leş yer. ömür törpüsü.
geçen sene 70.000'den mallanan küçük yatırımcılar var. allahtan o seviyelerden "borsa 100 bin olacak varyaaa" şeklinde gaza gelip mala girmedik.

şu an, 6 aylık grafiklerde ocak ayından beri yükselen bir çizgideyiz. geçen sene minimum 47800'leri görmüştük. bu yıl da, ilk 2 ay başımızı 63.000'e değirip düşüş trendine girip 55.000 lere kadar çevirdik.

yunanistan biter ispanya başlar. soymak için bekleyen, ky'ye satış baskısı yapmaya çalışanlar illa ki amacına ulaşır. bu orospu çocuklarının bahanesinin bittiğini görmedim 6-7 yıldır.

iki seçenekten birisi ya bugün yediğimiz satışı --kar realizasyonu-- olarak görüp önce 65.000 sonra 70.000 ve üzerine doğru yolculuğa çıkacağız. ya da yine, yeni, yeniden 55.000-58.000 bandına doğru gideceğiz.

herşeyi geçtim, ilk cümleme döndüm. bileşik endekse aldanıp küçük yatırımcıyı kağıt almaya itiyorlar ama amına koduğumun endeksi düşerken en önde giden bir çok kağıt, çıkışlarda aynı tepkiyi vermiyor, yatayda seyrediyor.

bankalar da dahil çoğu hisse olması gereken yerde değil. gaza gelmeyin. garan 7.50 görememiş, akbank 7 olamamış sokayım ben böyle 60.000 üzeri endekse.

çok değil mayıs ayında bedelsiz sermaye artırımı açıklayan brisa, netaş gibi şirketler olağanüstü yükselişler gösterip yatırımcıya kısa vade kar aldatmacası ile umut verdiler. şu an bu kağıtlar, bu endekse rağmen her gün 2 taban yiyor.

400 den brisa alan insanlar çaresizce bekleyecek.

çoğu tırt şirket değeri, endeksin 53.000 lerde olduğu seviyelerinde geziyor.

ha tek umut veren şey şu : dax, ftse aylardır anormal bir satış baskısında ama ben imkb'yi daha dirençli görüyorum. bugünkü gibi global satış günlerinde almanya'ya ayak uydurup bodoslama çakılmıyoruz artık. bu da, 75.000 üzeri bileşik endeks ve küçük kağıtların hareketlenme umudunu korumamı sağlıyor.

yine "büyük oyun" oynanıp ayı piyasasına aniden girersek bekledikçe bekleriz, o olur. biz her zaman daha az kazanır ya da zarar ederiz. bu oyunun kuralı bu.

--ilgili kanunlara göre yatırım tavsiyesi değildir. şahsi görüşlerdir.--