bugün

muhtirayi kim yazdi

--spoiler--
Asker bildirisini hazırladığı öne sürülen yazar hala sır. Ancak Akşam yazarı Serdar Turgut'un iddiası var...

"Kesin Milliyet'ten bir yazardır"

03 Mayıs 2007 Perşembe 11:12

Akşam yazarı Serdar Turgut, "eğer gerçekten bir gazeteciyse bu metni yazan, o mutlaka Milliyet gazetesinden bir yazardır" iddiasında.

Peki neden Milliyet yazarı? "Çünkü" diyor Turgut ve ekliyor; "Bir müdahale tehdidi metnini bile bu kadar ruhsuz ve lafı evirip çeviren, söyleyebilen bir yazar ancak Milliyet gazetesinde olabilir..."

Peki kim yazmıştır? Ya da yazmamıştır? işte Turgut'un tespitleri;

-Hıncal Uluç böyle anlamsız şeylerle uğraşmazdı herhalde.

-Fatih Altaylı şimdi boş vakti çok olduğundan bu işe girişmiş olabilir teorik olarak. Ama o AKP’ye karşı katiyen bir şey yazmaz diye düşünüyorum.

-Can Dündar da değildir. Çünkü metinde ağlamaklı bölümler yoktu. Duygusal değildi metin. insanı hislendirmiyordu.

-Ertuğrul Özkök de yazmış olamaz o metni. Çünkü o kadar kötü bir yazar değil. Dahası açıklamayı o kaleme alsaydı araya Sharon Stone ile ilgili bir fikrini de sıkıştırırdı. Böylece askerin de karizmasını fena halde çizerdi.

-Yılmaz Özdil olmaz. Çünkü o diyeceğini kısa cümlelerle, kısa yazarak anlatırdı.

-Hasan Cemal mi yoksa diye de düşündüm bir ara ama sonra bu fikirden vazgeçtim. Çünkü o yazmış olsaydı, metinden hiçbir şey anlaşılmazdı. Sonunda bu açıklamayı bir demokrasi bildirgesi bile sananlar çıkabilirdi.

-Engin Ardıç öyle bir yazıyı yazmış olsaydı mutlaka intihar filan ederdi utancından.

-Bekir Coşkun ve Emin Çölaşan olabilir tabii ki... Düşündükçe aklıma isimler zorla olsa da geliyor. Ama bu ikisi had safhada olağan şüpheliler. O nedenle gerçekten onlardan birisiyse yazan, buluşun da arayışın da zevki olmaz..
--spoiler--

http://internethaber.com/news_detail.php?id=82796