bugün

gebze

nazik istanbul çocukları rahat etsin diye sanayiye boğulan, 10 kişiden 5'inin solunum yetmezliğinden öldüğü şehirdir.

Anibal'ın son kalesidir. (Eskihisar)

Osman Hamdi Bey'in Kadıköy'e tercih ettiği şehirdir.

Devletin ödediği asgari ücretin insanlara ne yaşattığını gösteren şehirdir.

Gebzelinin iş bulamadığı, istanbullunun ve izmitlinin iş bulduğu şehirdir.

Geçmişten bugüne Hereke, Diolavası, Darıca, Çayırova olarak bölüne bölüne nüfusu düşürülmeye çalışılan, istanbul ve Kocaeli başta olmak üzere Türkiye doysun diye üreten ama Türkiye'deki doymadan da payı verilmeyen şehirdir.

Buna karşılık tarihte, parasız işçi çalıştırmayan köy ağalarının şehridir Gebze.

Bahçeli evleri, meyve ağaçları ve zeytinyağı ile ünlü, ipek ve Baharat Yolları başlangıç noktası, saray çiftçilerinin yadigarı, çanakkale ve kurtuluş savaşlarında ölen, esir olan ya da köyünde babasını beklerken öldürülen insanların, bu savaşlara köylerde kalanların kereste göndererek destek sağlayan insanların şehridir.

Yahya Kaptan'ın şehridir Gebze.

Ballıkayalar vadisi ile dağçılık deneyimini yaşayabileceğiniz şehirdir.

Göç dalgasından önce 2 yazlık sinema ve 6 kapalı salonla sinemaları olan, Kanuni'nin eniştesi Çoban Mustafa Paşa'nın emanetine devletten daha iyi sahip çıkan insanların şehridir.

Göç dalgasında, süzgeç görevi gören şehirdir.

"insanlar üzerindeki ekonomik külfeti ne kadar çok arttırırsanız, o insan o kadar duyarsızlaşır, içine kapanır, saldırganlaşır ve kültür falan üretmez"in ispatı olan şehirdir.

99'dan sonra tarikatların hiper hızla arttığı şehirdir.

Depremde bile çatır çatır fatura ödemiş insanların şehridir. Gebze 81 ile bakar ama Gebze gittiğinde Gebze'ye bakacak bir tane şehir olmaz çünkü beğenilmeyen gri renge bu şehri bezeyen sanayidir. Türkiye sanayisinin %27'si tek başına Gebze'dir.

Türkiye'de şu an için Garanti Bankası'nın 6 şubeyle hizmet verdiği ve bütün bankaları bulabileceğiniz tek ilçedir. Buna karşılık Gebze'de üniversite sınavına giremezsiniz, KPSS'ye giremezsiniz. 50 km yol gidersiniz.

Sayfiye alanlarının tahrip edilmesi, ilçe olarak bu alanların ayrılması, sadece Gebzeli insanların sürdürdüğü kültürü tümüyle yok etmek ve bağnaz inancı yaygınlaştırma isteğidir.

Bu yolla, Gebze yobazlara kalsın ve son sahipleri de burayı terk edip gitsin denenmektedir. Ancak, Gebzeliler değişik kültürlerle yaşamayı öğrenmişlerdir ve Gebzelilik bilinci gün ve gün gelişmektedir.

Bir gün mecbur kalıp, Gebze'ye iktidarlar hakkını teslim edeceklerdir. Gebze'nin halkına bu yöndeki güvenim sonsuzdur.

Çünkü Gebze'de insan doğduğu yerli değil, doyduğu yerlidir. Her ne kadar, talan içinde eritilmeye çalışılsak da biz bu şehri külünden defalarca kurduk. Yine kurarız. Yeter ki, "gudubetleri" görüp ona göre oy kullanın.
güncel Önemli Başlıklar