bugün

nor zartonk

Sivas Hala Yanıyor!

Bundan tam on dokuz yıl önce, 2 Temmuz 1993 tarihinde, Devlet 1909 Adana’da, 1915’te, 1938 Dersim’de, 6-7 Eylül’de, Maraş’ta, Çorum’da yaşanan katliamlara bir yenisini daha ekledi. Devlet ve devletin paramiliter güçleri, resmi ideolojisine muhalif olan aydın ve sanatçıları Sivas’ta, Madımak Oteli’nde yakarak katletti. 35 insanın alevler içine nasıl terk edildiğini, televizyonlardan izlettirdi. Katliamı ve katliamcıları yücelten devlet, daha önce olduğu gibi Sivas Katliamı’nda da başrolü oynayanları ödüllendirdi. Katliamcı zihniyet hiç böyle övülmemişti, katliamcıların avukatları devlet kademesinde yüksek mevkilere getirildi.

Olaylardan hemen hemen 19 yıl sonra, 13 Mart 2012 tarihinde ise mahkeme adı altında kurulan tiyatro sahnesinde bir kez daha yakıldı Madımak. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, zaman aşımı nedeniyle kamu davasının düşürülmesine karar verdi. Sivas’ta Madımak Oteli yanarken olayı seyreden ve hiçbir şekilde müdahale etmeyen kamu görevlileri hakkında soruşturma açılmadı ve dava zamanaşımından düştü.

Devlet, dava kararını protesto etmek için gelen, katliamda yakınlarını kaybeden ailelerin, insanlık davasında zaman aşımı olmaz diyenlerin, sosyalistlerin, devrimcilerin, Alevilerin, Kürtlerin, Ermenilerin ve tüm kardeş halkların üzerine kolluk kuvvetlerini saldı. Biber gazlarıyla, coplarla, panzerlerle saldırdı. Yetmedi, üniversitelerdeki ırkçı gruplar “ Yaktık, yine yakarız” diye pankart açarken, Recep Tayyip Erdoğan dava kararına ilişkin “Milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olsun.’’ dedi.

Bizler yine görmüş olduk ki AKP ve devlet faşizmi, dün olduğu gibi bugün de yine paramiliter güçlerini, faşistleri, ölümden yana olanları, tek dil, tek din, tek bayrak diyenleri korurken Uğur Kaymaz’ın, Hrant Dink’in, Festus Okey’in, Metin Göktepe’nin, Şerzan Kurt’un, Ceylan Önkol’un, Metin Lokumcu’nun, Dersim’in, Çorum’un, Maraş’ın, Gazi Mahallesi’nin Roboski’nin ve daha binlercesinin katilleri aramızda dolaşıyor ve biz sessiz kalıdığımız sürece de aramızda dolaşmaya devam edecek.

Canlar,

AKP ve devlet faşizmi katliamı ve katliamcıları övedursun; Bizler, Ermeniler, Aleviler, Kürtler, Türkler ve tüm kardeş halklar, ezilenler ve tüm ötekiler, faşizme ve sömürüye karşı, ayrımcılığa karşı eşitlik, özgürlük ve kardeşlik mücadelesi vermek zorundayız!

Sivas’taki yangın söndürülmeyi bekliyor. Gelin, Sivas’taki yangını birlikte söndürelim.

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER, YA HiÇ BiRiMiZ!

Nor Zartonk

Kaynak: http://www.norzartonk.org...ww.norzartonk.org/?p=6495