bugün
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin36
- üniversite sınavı kaldırılmalıdır5
- kale3112'deki kale hangi kale9
- arkadaşlar lütfen4
- arda güler3
- bursa5
- paradox interactive3
- sözlük kızlarının küfürbaz olması6
- aşk bir hastalıkmış sanki2
- sözlükte flört etmemek9
- köy9
- buz gibi bira6
- en iyi pizza içeriği10
- köy vs şehir hayatı2
- agaçlarla dertleşmek3
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız16
- devlet adına çalışıp geçmişin temizlenmesi4
- gece tostu4
- en enayi huyunuz4
- dünyanın en kötü hissi3
- sözlüğün embesillerle dolu olması6
- queen ravenna'nın evine kız kaçıran atmak2
- 30 yaşından sonra hayattan keyif almanın bitmesi9
- yıllar ona hiç acımamış3
- başlığı başa bırakıp kaçan yazarı enselemek3
- otobüste giderken yanındakinin geviş getirmesi3
- sözlüğün maymuna dönmesi2
- 25 eylül 2026 türkiye fransa maçı5
- acı gerçekler14
- zendaya4
- en lezzetli balık24
- karşı cinsteki en itici özellik16
- sigarayı bırakınca ağzımın tadı geldi3
- yaşar kemal kitaplarının sarmaması2
- queen ravenna'nın tacını klozete atmak2
- derdinizi dinlerken rakı sofrası kuran psikolog8
- 24 eylül 2026 hollanda almanya maçı3
- ezoterizm4
- muhalif kızların ak partili erkeklere aşık olması13
- jt money3
- sen kafanda kurmuşsun kızım diyen erkek2
- sıcak şarap2
- terk eden sevgilinin arkasından trombon çalmak2
- anın görüntüsü23
- boğaziçi bilgi mimar sinan üçgeni2
- gammazlar göreve8
- kulağa hoş gelen her türlü müziği dinlemek2
- pizza abartılmış balon bir yiyecektir3
- bir kız true ile arkadaş olabilir mi10
- sözlükte aile kurmak8
ayak bastığım ilk avrupa birliği ülkesi.arif sağ'ın başına gelenler dolayısıyla, hakkında daha önce etmek isteyip de edemediğim bir kaç kelamı, sırası gelmişken etmek isterim.yeşil pasaportumu aldıktan sonra bir arkadaşımın da gazıyla internetten gerekli rezervasyonu yapıp amsterdam ve paris'e iki kişilik bir gezi düzenledik.ikimizin de ingilizcesi pek parlak sayılmaz, uçaktan indik, yanımdaki arkadaşım daha önce yeşil pasaportuyla muhtelif avrupa ülkelerine giriş çıkış yapmıştı, belki bu yüzden pasaport polisini rahatça geçti.sıra bana geldiğinde polis geliş nedeni, otel rezervasyonu, uçak dönüş bileti gibi sorgu suallerde bulundu.ben de bütün belgeleri sırt çantamdan çıkarıp tek tek eline verdim.bir ara paris'i telaffuz ederken türkçede olduğu gibi telaffuz ettim alışkanlıkla, pasaport polisi telaffuzumu düzeltti.bu iletişim sırasında ne bir gülümseme, ne insani bir mimik, hani bunlar olsa telaffuzu düzeltişinde art niyet aramayacağım ama hepsi bir araya geldiğinde basbayağı kaba davranıyor sonucu çıkıyor ortaya ama ingilizcem duyduğum rahatsızlığı belirtecek kadar iyi değil...artık bu ülkeye girişteki nahoş başlangıç yüzünden midir nedir amsterdam'da genel olarak kendimi rahatsız hissettim, truman show'daymışım gibi, sanki her şey sahteydi, öyle ki beğenmediğimiz fransızların başkenti bile bana sıcak ve insani geldi amsterdam'dan sonra...ben bu ülkeye gidip 3. dünya ülkeliliğimin duvarlarına tosladım.şimdi avrupada yaşayan gurbetçilerin başarı öykülerini de, içe kapanıp radikalizme kaymalarını da anlıyorum.benim buradan kendimce çıkardığım hisse beğensek de beğenmesek de türkiye'ye vatandaşlık bağlarıyla bağlıyız.insan hak ve özgürlüklerine ve dahi hayvan haklarına, demokrasi kültürüne sahip olmak için çalışmalıyız, talep etmeliyiz bu yolda her muhalif duruşu desteklemeliyiz.avrupa'yı sevmeyebiliriz ama öyle ya da böyle bir takım evrensel değerlerin oluşumuna katkıda bulunan bir medeniyet olduğu gerçeğini değiştirmiyor bu durum.elin oğlunun bize reva gördüğü muamele şekli bu, bir düşünelim niye böyle ? diyerek didaktik bir sonla entrymi bitiriyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar