10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 0

ortaokul basketbol maclarında, seyircileri en sevdiği oyuncu kekleme yöntemi. Şöyleki efendim:
o zamanlar salonlarda saniye sayacı her açıdan görülebilir yerde değildi.**
Maçın bitmesine saniyeler kala örgütlenmiş bir grup mavrakar taraftar, maçın bitmesine 10 saniyeden daha fazla kalmasına rağmen 10'dan geri saymaya başlar. Zaten oyuncular daha ufaktırlar. Tecrubesizlik , heyecan ve son hucumu dogru bir sekilde kullanma sorumlulugu ile adrenalin seviyeleri tavan yapmıstır. Oyun kurucuya tam saha pres gelir, bu sırada topu cıkarmaya gereginden fazla odaklı olan oyun kurucu, rakiplerini gecerek topu arkadaslarına vermek ister. fundamentalı çok da başarılı olmadıgı için kafası onunde top surmektedir ve kac saniye kaldıgına dair tek referansı tribunlerdeki geri sayımdır.

10..9..8..7..6..
gitgide heyecan artar .. hala rakip potaya uzaktır..

5.. 4...
kararını verir rakibinin sagından kaptırıp uzaktan da olsa şut sansını deneyecektir...belki sayıyı yapcak ve kahraman olacaktır...
3.. 2...
rakibini gecer .. adımlamasına başlar..o an için sadece tribundeki sesleri duyar.. hocasının ve baskalrının sesleri pek bir uzaktır..
1 veeee
o sıra kendisi için baya uzak bir yerden şutunu kullanır...

veee sıfırrrrr.puhahahahahahahahahahaha sesi ile irkilir.. kısa sureli bir salaklaşma yaşar...ama hala digerlerinin oynadıgını gorunce kendine gelir .. şanslı ise kendisi salak durumuna düşse de reboundu takma arkadasları alır ve sayı yapıp macı kazanırlar; degilse de hem salak durumuna düşmüş olur hem de salaklıgının sonucu olarak takımı kaybetmiştir..

tribundeki seyirciler ne mi yapar sonra ??.. bir sonrki macı beklerler .. aynı heyecan ve şevkle ...

(bkz: ortaokul zevzekliklerini ozlemek)