bugün
- hoşlanılan erkeğin kel olduğunu açıklaması9
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı11
- uyku ilacı içmeden uyuyamamak7
- minik kurbaga4
- baba ile içki içmek4
- kamyoncuların durduğu mola yeri iyidir goygoyu4
- koala akıllı olsun akıllı3
- dinlerle geçen dört beş bin yıl3
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı23
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek17
- hoşlanılan kızın çiğköfte yoğurdum gelsene demesi4
- yunan kültürü vs türk kültürü6
- alışverişe gidiyorum siz entry girin2
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler14
- rusya ukrayna savaşı3
- barbarlık temeline cila çekmek2
- cehaletln cazibesi2
- zeki biriyle sohbet etmek3
- ismail kartal12
- asansörde kalmak5
- kendini zeki sanan biriyle sohbet etmek2
- cristiano ronaldo vs lionel messi6
- sandra bullock2
- 18 haziran 2026 çekya güney afrika maçı2
- evrenin simülasyon olduğunun kanıtı3
- abd ve iran'ın bugün masaya oturmaması2
- recep tayyip erdoğan3
- milli takım'ın paraguay maçı hazırlığı3
- yazarlara gelen son mesaj3
- anın görüntüsü14
- vedat muriqi4
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı8
- son 3 günde sadece 5 saat uyumuş olmak3
- sözlük erkekleri kadın olsa nasıl görünürdü8
- uyku ilacı içip deniz yatağına binmek2
- deliler2
- evrene bir mesaj bırak7
- beşar esad vs kemal kılıçdaroğlu4
- erhan karaal'ın kurtarılması2
- sözluk kız ayarlama yeri değildir12
- islam düşmanlarına epstein şoku13
- sözlük yazarlarına gelen son mesaj6
- grand theft auto vi2
- linkedin6
- bir daha doğmayacak olmak5
- izinli yazarın entry girebilmesi7
- şu anda ne yapıyorsun18
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- ona bir şey söyle16
- kızla konuşmaya çalışmak3
--spoiler--
bunun üzerine efendi dedi ki, iyiliği ve kötülüğü öğrenen insan tanrıya benzedi, şimdi de sonsuza dek yemen ve yaşaman için yaşam ağacının meyvesini toplamaktan başka yapacak bir şey kalmadı, evrende bir eksik olan iki tanrının varlığıydı, işe bu yüzden seni, seni ve karını, bu cennet bahçesinden sürüyorum.
rulet döndürülmüş ve herkes kaybetmişti, körlemesine atılan okları kimse hedefin tam ortasına isabet ettirememişti.
nihai bir hedefe, son nedene inananlar, soyu sürdürmek için derler; oysa ki bu soyların ne olacağına dair hiç bir fikirleri yoktur ve sanki evrenin biricik ve nihai umuduymuş gibi, soyun neden sürmesi gerektiği sorusunu kendilerine hiç sormamışlardı.
ben bunun için dünyaya gelmedim diye düşündü kabil.öz kardeşini öldürmek için de gelmemişti dünyaya ama yine de onu gözleri ve ağzı sineklerle kaplı tarlanın ortasında, kadavraya dönüşürken bırakmıştı.onu, habil'i.habil de bunun için dünyaya gelmemişti.kabil kafasının içinde yaşamını evirip çevirdi ve bu yaşama hiçbir açıklama bulamadı.
belirsizlik yemek yemek ya da kaşınmak gibidir, önemli olan başlamaktır.
büyük bir sessizlik oldu.sonra kabil konuştu.şimdi beni öldürebilirsin.yapamam,tanrı sözünden dönemez,sen terkedilmiş yeryüzünde doğal ölümünle öleceksin ve leşçi kuşlar gelip senin etini didikleyecekler.* evet, önce sen benim ruhumu didikledikten sonra.
hikaye bitti.anlatacak başka bir şey olmayacak.
--spoiler--
nobel edebiyat ödüllü yazar jose saramago'nun ölümünden önce yazdığı, kırmızı kedi yayınlarından çıkmış son kitabı.
kitapta noktalama işareti olarak bol bol ''nokta'' ve ''virgül''* kullanılması sebebiyle anlam karmaşasına yol açabiliyor yer yer.* *
konu; din, tarih, aynı zamanda çokça kurgu ve felsefe gerektirdiğinden olsa gerek kitabın dili olabildiğince sade, anlaşılır tutulmuş.* bu yönüyle de okurken sıkmıyor insanı.diyaloglar her ne kadar anlamak kimi zaman güç de olsa çok zekice düşünülmüş.
kitapta tanrının insanileştirilmesi ve o'na bir takım insani duygular yüklenmesi (kıskançlık, kin, intikam vs)yayımlandığı ülkelerde neden büyük tartışmalara yol açtığını açıklıyor.
edith piaf: aynı zamanda yepisyeni bir yazarmış.hoş gelmiş.
bunun üzerine efendi dedi ki, iyiliği ve kötülüğü öğrenen insan tanrıya benzedi, şimdi de sonsuza dek yemen ve yaşaman için yaşam ağacının meyvesini toplamaktan başka yapacak bir şey kalmadı, evrende bir eksik olan iki tanrının varlığıydı, işe bu yüzden seni, seni ve karını, bu cennet bahçesinden sürüyorum.
rulet döndürülmüş ve herkes kaybetmişti, körlemesine atılan okları kimse hedefin tam ortasına isabet ettirememişti.
nihai bir hedefe, son nedene inananlar, soyu sürdürmek için derler; oysa ki bu soyların ne olacağına dair hiç bir fikirleri yoktur ve sanki evrenin biricik ve nihai umuduymuş gibi, soyun neden sürmesi gerektiği sorusunu kendilerine hiç sormamışlardı.
ben bunun için dünyaya gelmedim diye düşündü kabil.öz kardeşini öldürmek için de gelmemişti dünyaya ama yine de onu gözleri ve ağzı sineklerle kaplı tarlanın ortasında, kadavraya dönüşürken bırakmıştı.onu, habil'i.habil de bunun için dünyaya gelmemişti.kabil kafasının içinde yaşamını evirip çevirdi ve bu yaşama hiçbir açıklama bulamadı.
belirsizlik yemek yemek ya da kaşınmak gibidir, önemli olan başlamaktır.
büyük bir sessizlik oldu.sonra kabil konuştu.şimdi beni öldürebilirsin.yapamam,tanrı sözünden dönemez,sen terkedilmiş yeryüzünde doğal ölümünle öleceksin ve leşçi kuşlar gelip senin etini didikleyecekler.* evet, önce sen benim ruhumu didikledikten sonra.
hikaye bitti.anlatacak başka bir şey olmayacak.
--spoiler--
nobel edebiyat ödüllü yazar jose saramago'nun ölümünden önce yazdığı, kırmızı kedi yayınlarından çıkmış son kitabı.
kitapta noktalama işareti olarak bol bol ''nokta'' ve ''virgül''* kullanılması sebebiyle anlam karmaşasına yol açabiliyor yer yer.* *
konu; din, tarih, aynı zamanda çokça kurgu ve felsefe gerektirdiğinden olsa gerek kitabın dili olabildiğince sade, anlaşılır tutulmuş.* bu yönüyle de okurken sıkmıyor insanı.diyaloglar her ne kadar anlamak kimi zaman güç de olsa çok zekice düşünülmüş.
kitapta tanrının insanileştirilmesi ve o'na bir takım insani duygular yüklenmesi (kıskançlık, kin, intikam vs)yayımlandığı ülkelerde neden büyük tartışmalara yol açtığını açıklıyor.
edith piaf: aynı zamanda yepisyeni bir yazarmış.hoş gelmiş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar