bugün

usseen chilmanov

geçen hafta çarşamba yani 11.4.2012 tarihinde kendisini hiç tanımayan kişilerin twitter'daki gayreti sonucu idam edilmekten kurtulan 1989 doğumlu kazakistan vatandaşı. bahsettiğim olaya ilk andan itibaren şahitlik etmiştim lakin bunu sözlükte paylaşmak bir türlü nasip olmamıştı.

film gibi olayın ayrıntılarına şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.timeturk.com/t...ter-adami-ipten-aldi.html

ortada her yönüyle haber değeri taşıyan bir şey var ama internette yayımlanan birkaç satırla sınırlı kalmış. oysa vücuduyla topluma mal olmuş bir kadın ergenlikten nasibini almamış çocuktan taciz içerikli tweet alsaydı her yerde manşetlere taşırdık ve günlerce konuşurduk.

evet çoğunluğu magazin içerikli, insana hiçbir şey katmayan şeylerin sürekli tt* olduğu twitter aracılığıyla bir gencin hayatı kurtuldu. tv net ana haber sunucusu veyis ateş'in linkte de yer alan anlatımı güzel. ancak yazısının sonuna katılmıyorum. ona göre bu olay twtitter'ın boş beleş bir iş olmadığını göstermiş. ama bana göre insanlar twitter gibi mecralardan uzak dursalar milyonlarca hayat kurtulmuş olurdu.
© copyright 2005 - 2026