bugün

manuel fernandes

Futbol zekası ve yapmak istedikleri, 11 kişinin içinde yalnız başına kalması sebebiyle kısıtlanan über futbolcu. Adam topu alıyor, çalımını atıyor, kanatlara şöyle bi bakıyor ki; bir taraftar ekrem koşuyor öbür taraftan quaresma kanatta topu ayağına bekliyor. Koşan ekreme mi atsın, bekleyen quaresmaya mı? Ya da şöyle bi ekseni etrafında dönüp, topu geriye oynamaya meyilli ernst'e mi versin yoksa dikine gitmeyi beceremeyen veli'ye mi. Uzun oynasa almeida ayısı indirecek topu orası kesin ama quaresma kanatta, ekrem, simao gibi topçularda top takibi olmayan adamlar olunca indirse ne yazıcak?

Fernandes bunlara rağmen bu ligin tozunu attırmaktadır. Gerek asistleri gerek golleri gerekse "yuh ak" kıvamındaki hareketleri ile.

Madem yeni bi yapılanmaya gidilecek, yeni bir oluşuma, yola girilecek; takımı bu adamın üzerine kurmak en mantıklısı. ortasahada onunla düzgün bir şekilde paslaşabilecek 1-2 oyuncu, kanatlardan saldıracak adamlar alıp hücumda çoğalabilen bir takım yaratırsan bu adam seneye 10 asist değil 40 asist yapar.