bugün

ergenekon terör örgütü

istanbul 13. ağır ceza mahkemesi'nin almış olduğu 23.01.2009 tarihli ve 2008/209 no'lu ara karara istinaden, ergenekon terör örgütü isimli herhangi bir örgütün varlığı kesinleşmediğinden ve tespit edilemediğinden ve böyle bir olgunun varlığı ancak yargılama süreci neticesinde kesinlik kazanabileceğinden (bkz: masumiyet karinesi)bu şekilde tanımlama yapanlar ve yayın yapanlar hakkında emniyet müdürlüğü resmi web sitesi ve tib başkanlığı nezdinde gerekli yasal işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir.

--spoiler--
Mahkememiz 23.01.2009 tarihli oturumu 17/h nolu ara karar gereğinin bazı medya kuruluşlarınca yerine getirilmediği, bu konuda mahkememize bir kısım şikâyetlerin de vuku bulduğu anlaşıldığından istanbul C. Başsavcılığına yeniden yazı yazılarak dosyamızla ilgili örgüt hakkında bundan böyle yazılı ve görsel basında ve de resmi yazışma ve taleplerde (iDDiA OLUNAN ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ/sözde ergenekon terör örgütü) tabirinin kullanılması gerektiğinden, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, aksi halde ilgilileri hakkında gerekli yasal işlemin yapılmasının istenilmesine.
--spoiler--

resmi belge;
görsel

bu durumda bu ya bu başlığın, ya da uludağ sözlük hukuk danışmanları'nın kendini imha etmesi gerekmektedir.

ayrıca pek kıymetli sözlüğümüzde bu karara aykırı bir şekilde suç teşkil eden diğer benzer başlıkların da imha edilmesi hukuken zaruridir;

(bkz: akp terör örgütü in ergenekon terör örgütü out)
(bkz: ergenekon terör örgütü)
(bkz: ergenekon terör örgütü olduğuna inanmayan chp li)
(bkz: ergenekon terör örgütü pkk bağlantısı)
(bkz: ergenekon terör örgütü üye formu)
(bkz: ergenekon terör örgütü ıspatı)
(bkz: iddia edilen ergenekon terör örgütü)
(bkz: iddia olunan ergenekon terör örgütü)
(bkz: oda tv ergenekon terör örgütü ilişkisi)
(bkz: solcuların ergenekon terör örgütü nü savunması)
(bkz: sözde ergenekon terör örgütü)
*
*
(ara: ergenekon terör)
(ara: ergenekon örgüt*)
*
*

hülasa götüne güvenen borazan çalabilir.
bizden uyarması.

ama söz yahut laf dinlemeye meyilli değil bizim çocuklar.
sizlere birazdan sunacağım "bir derdim var" yazışmalarında görüleceği üzre burunlarından kıl aldırmıyorlar.
unutulmamalı ki;
"bugün burnundan kıl aldırmayanın yarın götünden kan alırlar..."(bir inka atasözü)

ek: bu yazıyı yazmama sebep olan bdv yazışmaları;

--alıntı--
no: #53067
üye: protest sanayici
tarih: 13.03.2012 00:12
durumu: acik - yeniden acildi. bekliyor.
şikayet: selamlar.
(bkz: ergenekon terör örgütü)
bu başlığın kaldırılması gerek. zira "ergenekon" türklerin milli destanıdır, bu şekilde yaftalanamaz.

moderator; protest sanayici selamlar, ne yapmamızı istersiniz? başlığı mı silelim? bu ifadeyi ne biz uydurduk ne de yazarlar. başlığının da sözlükte bulunması gayet doğal değil mi?
teşekkürler(13.03.2012 00:52)

protest sanayici;
hayır doğal değil. "sözde ergenekon terör örgütü" olarak düzenlemekte fayda var. zira bu "ergenekon" davasından bir halt çıkmayacağını ve bunun uydurma olduğunu sizler de biliyorsunuz.(13.03.2012 00:56)

moderator; uzun zamandır bu isimle tartışılan bir örgüt (var veya yok) olduğu için inisiyatifimiz başlığın bu haliyle kalması yönündedir. ilgi ve öneriniz için teşekkürler.(17.03.2012 00:46)

protest sanayici; şu halde sizin samanyolu tv'den ve zaman gazetesinden ne farkınız kalıyor? böyle bir örgüt yok. varsayımlar üzerine kurgulanan bir isim, onun için başlık "sözde ergenekon terör örgütü" olarak düzeltilmeli, bizim bir farkımız olmalı. ısrarcıyım...(17.03.2012 01:37)

moderator; ısrarınız bir şeyi değiştirmeyecek sayın yazar. bu konuda söyleyecek başka sözümüz bulunmamaktadır.
teşekkürler.(17.03.2012 13:07)

protest sanayici; bak sevgili kardeşim, değerli arkadaşım, istanbul 13. ağır ceza mahkemesi'nin kararına göre "ergenekon terör örgütü" diye yaftalamak, tanımlamak suçtur. kanunun suç saydığı birşeyi sizin zararsız ve masum algılamanız ileride başımızı ağrıtabilir. daha da polemiğe girmek istiyorsan ilgili mahkemenin esas numarasını da bulur veririm sana.
sevgiyle kal...
--alıntı--