bugün

fenerbahçe

yönetimi, teknik heyeti, sporcuları ve taraftarları birlik beraberlik örneği göstermektedir. bu sadece futbolda değil, her branşta görülmektedir. eşi benzeri olmayan bir durumdur. burada en büyük pay taraftarındır. bu süreçte fenerbahçe hâlâ dimdik ayaktaysa taraftarın sayesinde olmuştur. yönetimi resmen ateşlediler ve artık fenerbahçe yönetimi de sessiz kalmamaktadır. ne düşünüyorlarsa çıkıp açıklıyorlar. toplantıda başka, medyada başka değiller. ilk günden beri netler; adil bir yargılama olmalı.
bugün ali koç ve nihat özdemir bir programa katıldılar ve önemli açıklamalarda bulundular. ali koç'u biliyorduk ama bu sefer nihat özdemir de konuşmaya başladı. tff- uefa ile yaşanan süreci açıkladılar. şampiyonlar liginden men sürecini anlattılar. tazminat davaları hakkında bilgi verdiler.

açıklamalardan bazı bölümler:
- ali koç: "federasyonumuzun ise söylem ve eylemlerinde çelişkiler, tutarsızlıklar var. yargı beklenecek dendi, iddianame beklenecek dendi, sezon sonu dendi, en son play-off öncesi dendi. tff pek çok kez uefa baskısını önümüze çıkardı. birçok konuda görüşmeler belli gazetelere sızdırıldı. bununla beraber yaptığımız görüşmelerde aldığımız bilgiler zamanla değişti. 58. maddenin aynın kalmasına bununla beraber bir defaya mahsus bir karar çıkmasına karar verildi. biz fenerbahçe olarak suçsuzuz, adil yargılama istiyoruz ve bunu bu federasyonun yapmasından kuşkumuz var. tff’nin karar alma ve sorumluluklarını yerine getirme vasfını ciddi bir biçimde yitirdiği için endişeliyim"

- nihat özdemir: "bizim endişemiz şu: etik kurulu bir inceleme yapıyor. bu kurulun yaptığı inceleme tff disiplin kurulu’na gidecek. en basitinden fenerbahçe-buca maçı iddianamede tek kelimeyle geçiyor, kimse suçlanmıyor. ama etik kurul ve disiplin kurulu bu maçı da inceliyor ve sorular soruyor. eğer bir yargılama söz konusuysa ve mahkemeye intikal etmişse ve söz savunmanın denilen yerde, masumiyet karinesi de düşünüldüğünde; etik kurul 70 klasör ve eklerini ve tapeleri tek tek inceleyip bununla ilgili görüşleri alıp vereceği rapor sonrasında, disiplin kurulu savunma isteyecek. birçok kişi de tanıklık yapacak. bunları kim yapacak. 4 nisan’a kadar bunların yetişmesi gerekir. çünkü play-offlar bu zamanda başlıyor. çünkü tff play-off’lardan önce cezaların verileceğini açıkladı. bir de bu sürede tahkim kurulu süreci işleyecek. bunların yetişeceğine, adil yargılama neticesinde bunlara karar verileceğine, tüm kararların yetişeceğini ve tüm bunların sonucunda doğru karar verileceğine inanmıyoruz."

tamamı için: http://www.fenerbahce.org...detay.asp?ContentID=27631