ozel universiteler

içinde bulunan öğrenciler ve öğretmenler ile teknik imkanlar olarak iki şekilde değerlendirilmesini düşündüğüm üniversitelerdir. ve sanıldığının aksine özel üniversite değil vakıf üniversitesidir.
içinde bulunan öğrencilerin %55i paralı insanlardır ama en az bu tipler kadar burslu öğrencide bulunmaktadır ve bu öğrenciler bu üniversitelerden eğitimin en iyisini almaktadır.Herhangi bir devlet üniversitesinde maddi sıkıntılardan dolayı açılamayan labaratuarlar buralarda bulunmakta, derslere giren öğretmenler kaliteli öğretmenler olmakta ve eğer öğrenci bir konu üzerinde araştırma yapmak isterse her türlü desteğin verilmesi de yine bu üniversitelerde mümkündür.
örnek vermek gerekirse; şu an yeditepe üniversitesi mühendislik bölümünde türkiyede ilk ve tek olan 3d labaratuarı bulunmaktadır. Ve isteyen her öğrenci bundan yararlanabilmektedir.
yanlış anlaşılmamak adına belirtmek isterim ki, hiç bir şekilde devlet üniversitelerini kötülemek gibi bir gayem yoktur, olamaz da... ben sadece vakıf üniversitelerinin sunduğu imkanların ve eğitiminin değerlendirilmesinn gerektiğini düşünüyorum, içindeki tikilerin değil...