bugün

muharrem ince

chp'nin parti bünyesindeki en çok beğendiğim yaptığı siyaseti sevdiğim kişi hatta bence türkiye'deki tek adam akıllı siyasetçidir diyebilirim. neden mi? bir kere önemli konulara parmak basıyor söylediklerinden çekinmiyor bunlar cesaret ister. mesela bağımsızlık isteğini tbmm'den duyuran leyla zana'ya gayet herkesin söylemesi gereken söylemek için çok farklı bir akıl gerektirmeyen ama kimsenin söylemeye cesareti olmayan bir şey söylemiş:

"Leyla Zana'yı kutlamak lazım, şundan dolayı, açık yüreklilikle görüşlerini söylemiş, Kürt sorunu konusunda konuşanlar kafalarının arkasındakini anlatmıyor, yüreğinden geçeni anlatmıyor, dolanıyorlar.

Biz burada şu soruyu sormamız lazım kendimize, beraber mi yaşayacağız, yan yana mı yaşayacağız, ayrı ayrı mı yaşayacağız? Beraber yaşayacaksak tek devlette yaşayacaksak sorunlarımızı, ne sorun varsa hepsini oturur masaya çözeriz, yan yana yaşarız.

Federasyon diyenler bugün bu görüşlerinden vazgeçiyor, bağımsız devlet talebinde bulunuyor açıkçası, o zaman Leyla Zana'ya sorum şu olur, beraber yaşayalım diyorsan oturur konuşuruz, Kürtlerin ne sorunu varsa çözeriz, ayrı devlet kuracağız diyorsan Türkiye Cumhuriyeti masa başında kurulmadı, savaş meydanlarında kuruldu, bedelini ödersin gelir alırsın."

ayrıca kendisi fizik öğretmenidir eğitimin öğretmenlerin zor duruma düşürülmediği bir dönemde yetiştiği her halinden belli.

he genel başkan olsa halk tarafından seçilebilir mi? orasını bilemeyeceğim halkla aynı zihniyet yapısından uzak biri olarak yorum yapamam ama şu yorumu yapabilirim herhalde; kemal kılıçdaroğlu'ndan daha fazla oy alır.