bugün

radikal

"radikal gazetesi tsk açısından dikkatle takip edilmesi gereken bir gazetedir. zaman zaman tsk ile ilgili önemli çıkışlar yapabilmektedir. mart-temmuz 2005 tarihleri arasında şehit olan askerlerimizden 'öldü' şeklinde bahsetmesi tepki toplamıştır. 21 temmuz 2005 tarihinde tsk tarafından düzenlenen medya brifinginde bu konunun gündeme getirilmesi üzerine, (...) çizgisini düzeltmiştir."

"gazetenin yazar kadrosunun çoğunluğunun tsk karşıtı sol eğilimli yazılar yazmalarına karşın, yönetim kadrosunun tsk'nın eleştirilerini dikkate aldığı; hedef kitlesinin ab grubu olması nedeniyle gazetenin türk basını'nda ayrı bir yeri olduğu, tsk ile ilgili konularda uzman kimi yazarların da gazetenin kadrosunda bulunması nedeniyle gazetenin akreditasyon halinin devam etmesinin yerinde olacağı; ancak tsk hakkında açık olumsuz eleştirilerinde ısrarlı olan köşe yazarları (...) kişisel akreditasyonlarının bir müddet askıya alınmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir."

(bkz: askerin medya notları)

ek: talaşlı şekil verme uzmanı türk silahlı kuvvetleri'nden en yakın zamanda şahsım ve bazı sözlük yazarları hakkında da bir rapor beklemekteyim.