fatih sultan mehmet

tanım: eski roma imparatorluğunun sahip olduğu toprakların üzerinde kendi devleti hüküm sürdüğü için kendisini roma imparatoru olarak görmesi doğaldır( ki ben buna zerre ihtimal vermiyorum) dediğim padişah.

ayrıca osmanlı içinde eşcinsellik olduğunu iddia edenler varsa belgeleriyle bunu açıklasınlar. yıkılma dönemini saymazsak, osmanlı her zaman islam geleneklerine sıkı sıkıya bağlı kalmıştır ve islam'da eşcinsellik yoktur. ama yine de vardır diyen varsa neye dayanarak bunu söylediğini açıklasın.

1. orhan, rum diyarı padişahı olarak anılırdı, zira biraz tarih bilen herkes bilir ki o dönemde batı anadolu'da rumlar yaşamaktaydı ve osmanlı rum toprakları üzerinde devlet kurmuştur. bu nedenle de rum diyarı sultanı diye anılır. daha sonra iskan politikasıyla, osmanlı ele geçirdiği her yeri türkleştirmiştir.

sadece ali kuşçu'yu semerkand'dan getirmesi bile fatih'in ilime ne kadar değer verdiğini gösterir ve bu yüzdendir ki dini, kökeni ne olursa olsun ilim adamlarına her zaman saygı duymuştur. hiçbir osmanlı padişahı, ele geçirdiği yerlerdeki gayrimüslimlere karşı yok etme politikası gütmemiştir. ve bu yüzdendir ki haçlı seferleri sırasında istanbul halkı, 'katolik şapkası giyeceğimize osmanlı fesi giyeriz' demişlerdir.

fatih, candarlı ailesini ortadan kaldırmıştır çünkü candarlı ailesi osmanlı devleti içindeki en güçlü aileydi ve ilerde tıpkı avrupadaki gibi feodal yapı oluşmasın diye yokedilmişlerdir.

ota boka, anlamadan okumadan çamur atan zihniyete inat, bu millet geçmişindeki kahramanları her zaman saygıyla anacaktır...