bugün

ultraslan

ultraslan taraftar grubunun kurucularından alpaslan dikmen'in kaleminden:

"Ocak 2001 günü Taksim'deki Ceylan Otel'in toplantı salonuna doğru yola çıkan 53 galatasaraylı, bu toplantı sonucunda galatasaray Spor Kulübü'nün yaklaşık 100 yıllık tarihinde muazzam bir süreci başlatacaklarını elbetteki bilmiyorlardı.

Toplantı salonunda ismen davet edilmiş 53 kişi vardı. iyi giyimli, orta yaş kuşağı galatasaraylılar bir yandan açık büfe kahvaltıda bir şeyler atıştırarak sohbet ediyor, bir yandan da önceden hazırlanmış olan bazı grafik çalışmaları gözden geçiriyorlardı.

Birçok farklı arkadaş grubu tribünlerde yer alır, herkes kendine göre takımını desteklerdi. Kimisi bağırır, kimisi pankart yaptırır, kimisi maçtan önce toplanarak sohbet etmekten hoşlanırdı... Herkesin yeri de, arkadaşları da belliydi... Ve elbetteki herkes galatasaray için o tribünlerdeydi.

Ancak artık gittikçe büyüyen ve başarı yorgunu olan tribünlere bu yetersiz gelmeye başlamıştı. Evet, 4 sene üst üste kazanılan şampiyonluklar, yurtiçindeki tüm kupalar ve yenilgisiz UEFA Kupası Şampiyonluğumuz ve hemen ardından gelen Süper Kupa başarı yorgunluğunun olumsuz etkilerini tribünlere yansıtıyordu.

Açıkçası bu da, ortalama 25 yılını tribüne vermiş olan bizleri rahatsız ediyordu… Çünkü çoğumuz 13 sezon şampiyonluk görememiş bir nesilde yetişmiştik ve hiçbir başarı bizi galatasarayımıza doyuramazdı. Birçok galatasaraylı nasıl doymuş olabilirdi ki ? Bunu çok garipsiyorduk.

O gün akşamın geç saatlerine kadar konuşulan konular arasında bunlar vardı.

insanları sınıflandırmadan tüm arkadaş gruplarını tek çatı altında toplamak fikri vardı...

Özellikle, toplantıyı düzenleyen bizlerin galatasaray Kapalı'sının en eskilerinden olması ve neredeyse hepimizin Kapalının Ortasından yetişmiş olmamız, bu yumuşak geçişi sağlayabilirdi.

işte ilk toplantımızdaki gündem maddeleri şunlardı :

- Misyon: Neden yeni oluşum ?
- Hedef
- ilkeler
- Oluşumun içindeki kurullar
- Strateji
- Finansman ve kaynak modelleri
- Oluşumun isminin belirlenmesi
- Görüş ve dilekler
- Sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi ve kapanış

Bir sonraki toplantımız yine aynı yerde, aynı saatte
3 Şubat 2001 tarihinde yapıldı.

ilk toplantının resmî gündeminin dışında alınan ve oybirliğiyle kabul edilen önemli kararlardan biri şuydu: "Galatasaray tribünlerinde yeni bir sayfa açıyoruz. Kimse bu oluşumu, geçmişle kıyaslamasın ve karıştırmasın"

Birinci toplantıdan yenilenmiş bir heyecanla çıkanlar ikinci toplantıya kadar geçen kısa sürede "Yeni Oluşum" adını çevrelerine duyurmuşlardı bile...

ikinci toplantıda da bir çok madde görüşüldü ama en önemlisi elbetteki isimdi.

The King, Ultras, Mania, Since 1905, Galatasaray Forever, Grup Sarı Kırmızı, Red Lions, Aslanlar, ultrAslan, Gala's, Platform, Kapalı, ASY gibi bir çok isim önerisi geldi.

Bunların bazıları ön elemede çeşitli sebeplerden saf dışı edildi Son turda isim önerileri arasında en radikal olanı yani ultraslan kabul edildi.

Onurlu ve gururlu bir taraftar grubu" olabilmenin yolu gerçek bir grup olarak davranmaktan geçer. işte ultraslan, bu vurguyu güçlendirmek açısından seçilmişti."
güncel Önemli Başlıklar