doktorluk

ne yaparsa yapsın yaptığı beğenilmeyen meslektir. Defalarca yazdık çizdik, hala "orospu çocuğu doktor" diye başlıklar falan var.

Bir kere nasıl çalıştığımıza şahit olan herkes, "yaa, sizin işiniz zor" diyor bilmiş bilmiş. Ulan zor da, sağda solda bok atanlar da senin gibi insanlar işte. Doktorun yanında iken, çalışan yorulan biri olarak görüyor doktoru ama, yanından gidince, para için götünü veren zengin piçi olarak görüyor.

Şu ülke tarihinde emeğinin karşılığını vaktinde alan tek bir doktor yoktur. Son sınıfa gelir, hastanenin işlerinin yarısını yapar, bedavaya çalışır. Asistan olur, işlerin diğer yarısını yapar, döner sermaye dahil 2500 TL ye çalışır. Bu dönemde de 36-40 saat süre aralıksız çalıştığı 10-15 tane nöbet tutar.

Hoca olur yıllar sonra, para kazanmaya başlar herkes de seve seve verir parayı. Arkasından da söver "orospu çocuğu ne paracı" diye. Ulan yıllarca karın tokluğuna gençliğini harcamış adama hangi hakla böyle diyorsunuz bilmiyorum ki!
Senin kadife koltuklarda göt büyütüp, ikiz yataklarda seviştiğin gecelerde, doktor hastalara bakıyor amına koduğumun evladı!

Ne biçim karaktersizleştirilmiş bir milletiz.
Temizlik personeli hastaneden saat 16.30 da ayrılıyor. Peki ya doktor? Hiç merak ettiniz mi, iki saat muayene sırası bekleyince götünü yere vura vura söylenen huysuz insanlar biliyor mu acaba doktor saat kaçta çıkıyor? resmi çalışma süresi 17.30 olmasına rağmen, doktorların pek çoğu sözel kurallara göre çalışır ve saat 19.30-20.00 arasında çıkarlar. E tabi eve gidecek dinlenecek, sabah gelip 36 saat çalışıp döngüyü devam ettirecek.

Doktorları anlayacak kapasitede olmayan insanlara bir şey anlatmak için götümüzü yırtıp duruyoruz.
Ulan bir keresinde bir ameliyatta 3 hemşire değişti yorgunlukta, toplam 10 saat çalışan yine bizdik.
Her yerde paylaşıldı ama, uzun yol şoförü 3 saatte bir dinlendirilirken, ve sadece 50 tane hayattan sorumlu iken; bir doktor 36 saat aralıksız çalışıp 100 hastadan sorumlu oluyor.

Varın siz düşünün. Tabi zahmet edip düşünürseniz.