bugün
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- cips olsa da yesek5
- matbaanın gecikmesine sebep5
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- 50 tl ile rolling yapmak5
- yarın iş olduğu gerçeği3
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- horoz hayası çorbası5
- gemici düğümü2
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- insan olmaya ceyrek kala13
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- kadim kültürler4
- sözlük kızlarının kombinleri20
- fifa'dan dünya kupası finali soruşturması2
- velvet vs nervio19
- velvet13
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- kane2
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- bira cips6
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- gocusuz sözlük4
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- laptop5
- kalpte velvele yaratan güzel yazar4
- sözlük kızlarının burunları3
- age of empire 23
- cabrio mercedes süren kadının arabasına atlamak2
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- kafanızdaki ses4
- aga be şarkılar5
- ömer hayyam3
- bir üniversitenin kötü olduğunu anlama yolları2
- kaçak elektrik kullann bölgelern elektriğin kesmek4
- beurredebaies2
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- sudekiray7
- maden suyu4
- normal sözlük2
- slavko vincic15
- kısık sesle hapşıran erkek2
peşinden koşan insan kendini bir ferhat, bir kerem, ne bileyim bir efsanenin esas adamı gibi hisseder.
ben iddia ediyorum, dünyanın en boş şeyidir aşk.
bir kere insanı tüm sorumluluğundan kolayca alıkoyar. Hayatta yapılabilecek, başarılabilecek çok güzel şeyler varken öyle bir tatminat verir ki özürlü gibi yaşarsın ve bu çok gereksizdir.
keyif verir çünkü, mutlu eder insanı. ama insan kimyasına uygun olduğunu kim söyleyebilir ki?
ne kadar aşık da olsa bir erkek bakar başka bir karının kıçına, veya bir kadın başka bir adamın kaşına gözüne.
iki taraf da yalan söyler sonra... aslında ne gerek vardır ki buna?
kendimizi kandırıyoruz.
biz aslında aşık olmayı bile bilmiyoruz, daha doğrusu doymak istemiyoruz.
bizi 21.yy öyle bir hale getirmiş ki sadece tüketmek bize zevk veriyor.
bir 12 çift ayakkabımız olsa 13.çifti almak için yanıp tutuşuyoruz mesela çünkü biz kendimizi asla mutlu olmamaya programlamışız. en kolay şeyleri çok zorlaştırmışız.
misal... ayrılmak için bahane yaratmaya bayılıyoruz biz. çok sıkıcı, çok monoton, diş macununu ortadan sıkıyor, çok sevişiyoruz, hiç sevişmiyoruz vs... tez hazırlayacak olsan binlerce sebep bulursun.
ama hiç denemiyoruz mesela zorluğa katlanmayı, muhattabımız hoş olmayan bir durumdaysa da hoşa çekmeyi, erdemli olmayı.
biz sadece hayatın çok kısa olduğu sikimsonik paradigmasına sığınarak her şeyi aceleye getirip hiçbir şeyden keyif alamıyoruz.
biz insan gibi yaşamayı unutmuşuz aslında ve şu gelinen duruma bakıldığında üzülerek söylüyorum ki insan hayvan olmaya doğru gidiyor.
sözün özü, aşk diye bir şey varsa da bitmek üzere. en azından bu çağda.
ben iddia ediyorum, dünyanın en boş şeyidir aşk.
bir kere insanı tüm sorumluluğundan kolayca alıkoyar. Hayatta yapılabilecek, başarılabilecek çok güzel şeyler varken öyle bir tatminat verir ki özürlü gibi yaşarsın ve bu çok gereksizdir.
keyif verir çünkü, mutlu eder insanı. ama insan kimyasına uygun olduğunu kim söyleyebilir ki?
ne kadar aşık da olsa bir erkek bakar başka bir karının kıçına, veya bir kadın başka bir adamın kaşına gözüne.
iki taraf da yalan söyler sonra... aslında ne gerek vardır ki buna?
kendimizi kandırıyoruz.
biz aslında aşık olmayı bile bilmiyoruz, daha doğrusu doymak istemiyoruz.
bizi 21.yy öyle bir hale getirmiş ki sadece tüketmek bize zevk veriyor.
bir 12 çift ayakkabımız olsa 13.çifti almak için yanıp tutuşuyoruz mesela çünkü biz kendimizi asla mutlu olmamaya programlamışız. en kolay şeyleri çok zorlaştırmışız.
misal... ayrılmak için bahane yaratmaya bayılıyoruz biz. çok sıkıcı, çok monoton, diş macununu ortadan sıkıyor, çok sevişiyoruz, hiç sevişmiyoruz vs... tez hazırlayacak olsan binlerce sebep bulursun.
ama hiç denemiyoruz mesela zorluğa katlanmayı, muhattabımız hoş olmayan bir durumdaysa da hoşa çekmeyi, erdemli olmayı.
biz sadece hayatın çok kısa olduğu sikimsonik paradigmasına sığınarak her şeyi aceleye getirip hiçbir şeyden keyif alamıyoruz.
biz insan gibi yaşamayı unutmuşuz aslında ve şu gelinen duruma bakıldığında üzülerek söylüyorum ki insan hayvan olmaya doğru gidiyor.
sözün özü, aşk diye bir şey varsa da bitmek üzere. en azından bu çağda.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar