bugün

alparslan türkeş

60 ihtilalinde darbecilerin yanında yer almış bir albay iken, "albaylar cuntası" lideri talat aydemir'in ihtilal kararını, akşam yemeği esnasında, misafirlerine laf arasında "bu gece ihtilal olacak" diye söylemesi ile birlikte haberin genelkurmay başkanlığı ve ismet inönü'ye ulaşması sonrası bilmeden darbeyi önlemiş, ve talat aydemir'in darağacına gitmesinin sebebi olmuş merhum mhp lideri.

yaptığı hataların dışında, ülkesine katkılarıda fazlasıyla olmuş, anlaşılamamış, 15 yaşındaki veletlerin bir bok bilmeden bok attığı, merhum mhp genel başkanı.

Adalet partisinin tek başına iktidar olmasından iki ay sonra, cemal gürsel'in komaya girmesi ile beraber cumhurbaşkanlığına aday olmuş, ama cevdet sunay karşısında sadece 11 oy almıştır.

ismet inönü'nün, Chp'nin seçim sloganı olarak adalet partisine karşı ortaya attığı "ortanın solu" sloganı ile ilk kez kendini göstermiş sağ-sol çatışmalarında sağ kısmın liderliğini üstlenmiş, ve ülkeyi karanlık döneme doğru, doğrusu ve yanlışıyla götüren liderlerden birisi olmuştur.

Allah rahmet eylesin.