bugün

facebook

an itibariyle çok çakal bir hacklenme girişimine kurban olarak seçilebileceğiniz riskleri bünyesinde barındıran sitedir. network olarak başka bir ülkede görüldüğüm için bu saldırının tek bir ülke ile mi sınırlı * olduğunu yoksa daha komplike birşey mi olduğunu henüz bilemiyorum.
ama olay aynen şu sekilde gelişiyor:
notifications kısmında hesabınızda olmayan resimsiz bir hesap bir şeyler paylaşıyor * . siz "ulan bu da kimmiş" diyerek kişiye tıkladığınızda sizin bilgisayarınıza .exe uzantılı ve backdoor olduğunu tahmin ettiğim bir halt indirmeye çalışıyor. aman diyeyim böyle bir olay başınıza gelirse ilk iş internet bağlantınızı kesin, kapsamlı bir tarama yapın, ardından da şifrenizi değiştirin.

edit : arkadaş listemde olan bir kaç kişiye bu durumu sordum. ikisi yine listelerinde aynı isimli canavarı teyit ettiler. çakma hesabın ismi "mio ko". bir arkadaşımın bilgisayarı ise şu anda verdiği komutlara cevap vermiyor. ama tabletinden modemin u.load , d.load verilerini izlediğinde aşırı bir yükleme ve gönderme yaptığını görmüş. ilginç bir şeyler olduğu ortada.