bugün

aşırı zengin ve solcu kız

birçoğunuzun rastlamamasına rağmen aslında var olan kızdır efendim.

Şimdi ben yıllar önce liseyi istanbul'un jet sosyetesinin çocukları arasında okuduğum için zenginler aleminden çok farklı patternlerde insanlarla tanışma fırsatı buldum. pek tabii ki televizyon dizilerinde abartılmış halini gördüğümüz zengin çocuklarının yanı sıra çok sayıda entellektüel ve hayatın bilincinde erkek ve kız çocukları da mevcuttu.

bunlardan en çok göze çarpanı ise aşırı zengin ve solcu kızdı tabii ki de. dışarıdan bakıldığında standart bağdat caddesi stereotipinde bir bayan olarak gözükmesine karşın içinde bir che guevera, bir lenin, bir deniz gezmiş barındırmaktadır. günlük harçlığı 600 ila 1000 tl arasında değişen bu yavrucaklarımızın "ammmaaan para var skerim aga ben keyfime bakarım"cılıktan çok siyasi tartışmalarda ateşli bir biçimde boy gösterdiğine şahit olmak biz fakirleri hayretlere düşürmektedir. Ülkedeki kürt realitesinden, pkk'dan, sosyalizm ve komünizmden, emekçilerden, prolateryadan ve devrimcilikten bahseden o kızı gördükçe, yeşil parkalı varoşlu çakma deniz gezmiş gözümde değerini yitiriyordu.

Yıllar sonra, üniversitenin son senesi... geçen gün yine toplandık, baktım o kız hala öyle. geldi 23 yaşına. hala para var, hala 100 dolarla götünü silecek ayarda ama hala siyasetle, devrimcilikle uğraşıyor.

ilginçsiniz amk.