bugün

anakin skywalker

darth vaderın gerçek kişiliği, überjedi, ayrıca eski sith lordu. her iki tarafında tadına varmış, azıcık psikopat, ama iyi şahsiyet. starwars 1,2 ve 3 te onun hayat hikayesi anlatılır, sonra 4ten itibaren darth vader olur.

Anakin, ilk filmde daha şopardır, herkes kafasına vurmaya çalışır. hatta jedi akademisine girdiğinde yoda bile bu çocuğa, "oha lan eşşek kadar olmuş bu, yakında manita peşinde koşmaya başlar, nasıl jedi yapacağız lan bunu obi??" demiş, netekim haklı çıkmıştır. ancak obi van, "ulan jediymış, mastermış, consularmış, hepiniz gelin, qui gon bu çocuk seçilmiş dedi, o kadar..." demiş ve bu veledi jedi yapmaya karar vermiştir. zaten midichlorian manyağı olan bu velet, yani anakin, kısa bir zamanda jedi masterların çıkartıp eline verecek seviyeye gelmiş, consularlara hafiften nanik çekmeye başlamıştır.

amma velakin, bu şopar büyüdükçe, abazan tarafı ağır basmış, ben bu padmeyi s.kerim diye and içmiş, sonunda emeline ulaşmış, ve çocuğu padmeye koymuştur(hemde ikiz). bu arada manita bulmanında verdiği gazla, " hüleeeaaayn, hepiniz gelin tek geleyim ulan..." diye coşmuş, asilere karşı savaşta pek çok kahramanlıklar yapmıştır. fakat tam bu sırada şeytan bu herifin rüyalarına girmiş, " padme ölecek, padme ölecek, aha aha..." diyerek bununla maytap geçmiştir. bu garibim anakinde "windu abi, yoda amca, böyle bir durum var, ne diyorsunuz abiler??" diyerek consularlardan yardım istemiş, windu zaten buna "len git adam olsan karıya kıza bulaşmazdın, jedi dediğin tesbihini çeker, rajon keser, hem ben sana hiç güvenmiyorum, puştluk var sende az biraz.." diyerek direk s.ktiri çekmiş, yoda ise " yalan bu dünya herşey boş, let it go..." diyerek iyice anakini dellendirmiştir. ayrıca bu anakini jedi konseyine alıp, jedi masterlığa yükseltmeyerek sağlam bir göz dağı vermişlerdir.

iyice kafası bozulan anakin, "ulan zar zor bir manita bulduk, oda b.k yoluna gidecek, ne yapacağım şimdi aq??" diye kara kara düşünürken, palpatine diye kendini herkese yutturan darth sidious, erol taş misali gülerek " the force is strong with you... " diye edebiyat parçalamış, daha özneyle yüklemin yerini doğru düzgün bilmeyen yodadan bıkan anakine, "vay abicim, saygı duyarım...." dedirtmiştir. birde bu palpatine "oğlum bak bu tarafta bir sürü manita var, padme olmasa başkası olur..." diye anakini kandırmaya çalışmış, anakin " banane banane padme işte ühüüüüüü..." diye ağlayınca, "ulan tamam tamam, ben ölüleri diriltebiliyorum valla bak, ekmek musaf çarpsın" diye yalan yere yemin etmiştir.

Palpatinin bu oyunlarına kanan anakin, bu deyyusu windunun elinden kurtararak iyice aşka gelir ve dark side geçmenin verdiği coşkuyla jedi akademiye giderek çoluk çocuk kim varsa keser. buraya kadar olaylara fazla müdahil olmayan obi van " ulan 3 günlük çocuktan ne istedin, allahın yok mu lan senin anakin??" diyerek gaza gelir, mustafarda kapıştıkları anakini 4 parçaya böler. obi van anakinle " böyle s.kerler adamı al aq çocuğu..." diye dalga geçebilecekken içi el vermez ve öldürmez. sonra anakin darth vader olur, ileriki bölümde * obi mobi dinlemez direk öldürür onu o ayrı...işte böyle çetrefilli, böyle hüzünlü bir hikayesi vardır anakinin skywalkerın, hatırladıkça insanın yüreğini burkar, ağlatır...