bugün
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin24
- osmanlı döneminde sözlük olsaydı4
- meteoroloji'nin yeni yağışlı sistem uyarısı5
- müzik dinleyen 45 yaş üstü dallama5
- 30 yaşından sonra hayattan keyif almanın bitmesi4
- acı gerçekler13
- kova burcu erkeği akrep kadını6
- atatürk diyor ki12
- ata iyi binen erkek5
- sözlük erkeklerinin tipleri4
- iş yerinde topuklu ayakkabı giymeyen kadın11
- ağlamak7
- suya giden eşeğin asıl amacı5
- derdinizi dinlerken rakı sofrası kuran psikolog6
- ortadoğu insanı3
- sözlükte aile kurmak8
- jagermeister3
- gammazlar göreve8
- en lezzetli balık24
- herkesin aynı olmaması2
- demet evgar6
- ellerim bos gonlum hos7
- yaz mevsiminin avuçlarımızdan kayıp gidivermesi5
- karşı cinsteki en itici özellik13
- bilmeyen birine ulu sözlüğü tek cümle ile anlat12
- muhalif kızların ak partili erkeklere aşık olması13
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız9
- seri eksicinin iq düzeyi7
- motorla kaza yapan kadın7
- bol mini etek3
- birikim yapmak6
- nejat uygur5
- yeni biriyle nerede tanışılır13
- slayer ın bok gibi bir grup olduğu gerçeği2
- anın görüntüsü29
- spk soruşturmasında 387 milyon lira dondurulması6
- bir kız true ile arkadaş olabilir mi10
- ilişkilerde ortak zevklerin önemi6
- ilk buluşmaya 46 adet deveyle gelen kız7
- büyük istanbul depremi5
- doom slayer2
- gece çölde deveyle yol alırken dinlenecek şarkılar6
- emekliliğini bekleyen taş gibi kadın4
- hünkar beğendi vs alinazik9
- köy7
- evrendeki en güçlü iblislerden kurtulmak2
- ergen gibi davranan 35 yaş üstü dingil4
- queen ravenna'yı cinlerden kurtarmak2
- gölcük depremi4
- o kişi sözlüğe girince ne yapmalı6
ne roma, ne floransa, ne de başka bir şehir.
varsa yoksa l aquila diyorum arkadaş!
yaşanan felaketten sonra, ben birbirine bu denli bağlı insanların bulunduğu başka bir şehir, ömrü hayatım boyunca görmedim.
şöyle düşünün; etraf yıkık dökük binalarla dolu. üstünden 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir şey yenilenememiş. her şey hala inşaat halinde. herkes bir yere evlerinin anahtarlarını asmış.* etrafta sürekli bekleyen polisler. göstermelik. veya değil. bilemiyorum.
diğer yandan da şöyle düşünün her gece farklı etkinliklerin yapıldığı mini minnack bir şehir. kesinlikle hiçbir şey için kar amacı gütmüyo. bu durumu bir türlü anlayamadım. şehrin tam ortasında içinde 6 tane bilgisayar bulunan ücretsiz bi internet kafe var mesela. son derece de yeni. 6 bilgisayar dediğime bakmayın, ne zaman gitseniz muhakkak boş bir yer bulursunuz. yetiyo da artıyo bile. cassematte isimli kafe tarzı, pub tarzı ilginç bir yer var. bir odasında bilgisayarlar, bir odasında oturup muhabbet edenler, ortada kocaman bi bahçe, amatör konser yapanı mı ararsınız, orada oturup yemek yiyenini mi. sigarasını sarıp içeni mi ararsınız, oturup tek başına içenini mi. kolum kadar vodkanın 1,5 euro olması da cabası. casematte'de yaşanan bir diyalogdan alıntı olarak:
ben: ben bi bira istiyorum.
kız: bira yok ki.
b: ne var?
k: sadece vodka var* ama istersen şehre inip senin için bira alıp gelebilirim.*
b: yok tamam farketmez bana bi vodka vişne ver o zaman
k: vişne suyu yok ki
b: ahahaha ne var?
k: ahaha portakal suyu var sadece.
b: ahaha tek tercih vodka portakal mı oluyo bu durumda
k: ahaha evet. hadi koydum gitti* 1,5 euro alayım
b: hönkk!? niye bu kadar ucuz?
b&k: *
ha bir de, birbirini tanıyan tanımayan herkesin, birbirlerini gördükleri zaman son derece neşeli bir şekilde selam vermesi de beni çok etkilemiş olabilir. birkaç gün sonra insan kendini sağa sola "ciaoo" "hiii" "helloo" şeklinde cıvıl cıvıl bulabiliyo.
bende inanılmaz etki bıraktı bu şehir. italya'ya gidildiği zaman, muhakkak görülmesi gerektiğini düşünüyorum.
yalnız, çok şey görmeyi bekleyerek giderseniz tatmin olmazsınız.
sadece yıkık dökük binalar ve birbirine bağlı insanlar var.
varsa yoksa l aquila diyorum arkadaş!
yaşanan felaketten sonra, ben birbirine bu denli bağlı insanların bulunduğu başka bir şehir, ömrü hayatım boyunca görmedim.
şöyle düşünün; etraf yıkık dökük binalarla dolu. üstünden 2 yıl geçmesine rağmen hiçbir şey yenilenememiş. her şey hala inşaat halinde. herkes bir yere evlerinin anahtarlarını asmış.* etrafta sürekli bekleyen polisler. göstermelik. veya değil. bilemiyorum.
diğer yandan da şöyle düşünün her gece farklı etkinliklerin yapıldığı mini minnack bir şehir. kesinlikle hiçbir şey için kar amacı gütmüyo. bu durumu bir türlü anlayamadım. şehrin tam ortasında içinde 6 tane bilgisayar bulunan ücretsiz bi internet kafe var mesela. son derece de yeni. 6 bilgisayar dediğime bakmayın, ne zaman gitseniz muhakkak boş bir yer bulursunuz. yetiyo da artıyo bile. cassematte isimli kafe tarzı, pub tarzı ilginç bir yer var. bir odasında bilgisayarlar, bir odasında oturup muhabbet edenler, ortada kocaman bi bahçe, amatör konser yapanı mı ararsınız, orada oturup yemek yiyenini mi. sigarasını sarıp içeni mi ararsınız, oturup tek başına içenini mi. kolum kadar vodkanın 1,5 euro olması da cabası. casematte'de yaşanan bir diyalogdan alıntı olarak:
ben: ben bi bira istiyorum.
kız: bira yok ki.
b: ne var?
k: sadece vodka var* ama istersen şehre inip senin için bira alıp gelebilirim.*
b: yok tamam farketmez bana bi vodka vişne ver o zaman
k: vişne suyu yok ki
b: ahahaha ne var?
k: ahaha portakal suyu var sadece.
b: ahaha tek tercih vodka portakal mı oluyo bu durumda
k: ahaha evet. hadi koydum gitti* 1,5 euro alayım
b: hönkk!? niye bu kadar ucuz?
b&k: *
ha bir de, birbirini tanıyan tanımayan herkesin, birbirlerini gördükleri zaman son derece neşeli bir şekilde selam vermesi de beni çok etkilemiş olabilir. birkaç gün sonra insan kendini sağa sola "ciaoo" "hiii" "helloo" şeklinde cıvıl cıvıl bulabiliyo.
bende inanılmaz etki bıraktı bu şehir. italya'ya gidildiği zaman, muhakkak görülmesi gerektiğini düşünüyorum.
yalnız, çok şey görmeyi bekleyerek giderseniz tatmin olmazsınız.
sadece yıkık dökük binalar ve birbirine bağlı insanlar var.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar