rte duble yol yaptı

hayatında yol çilesi çekmemiş(çektirilmemiş), bir yakını yada tanıdığı birisi yıllardır bir çivi dahi çakılmamış berbat yollar yüzünden hayatını kaybetmemiş yada zarara uğramamış(kaza vs.), kışın kar-tipi yüzünden yolda mahsur kalmamış, yol kapalı olduğu için doğuma götürülememiş daha çok sayacağımız yaşanılmışlıkları yaşamadığı için yolun ne anlama geldiğini bilemez. o bir şehrin en iyi muhitinde yaşamış olabilir.

birileri ülkede sadece birlerinin birşeyleri hakettiğini düşündüğünden ötürü kendisinede bardağın dolu tarafı denk gelmiş olabilir. açın halinden tokun anlayamayacağı gibi yolsuzluğun dayanılmaz azabını da yolunu bulmuş anlayamayacaktır.

insanlar büyük şehirlere niye göç ettiler/ediyorlar? tozlu yollardan kurtulmak için o tozlu yollardan daha iyi yolları olan yerlere kaçıyorlar. devlet onlara gelmediği içindir ki onlar devletin olduğu hissedildiği yerlere gitmişler.

birileri sınıf ayrımını mı savunuyor? devamını mı tercih ediyor. birileri yücelmek için birilerinin batmasınımı gerek?

çok açık konuşuyorum öylelerine bu mubarek kandil günü (bkz: regaip) ağır konuşmak gerekiyorsa konuşuruz.

(bkz: allah) bu memlekete bir çivi çakandan razı olsun.

ve yapılanları nankörce inkar edenleride ıslah etsin.

çok değil tam iki sene önce 7 kişiye mezar olan yol bu gün 40 tirilyon harcanarak duble yol yapılmıştır ve sadece 12 ayda tamamlanmıştır.

bir şeyi eleştirirsin ama cahillik yaparsan adamı sikeller...sikerler(mecazi olarak)