bugün

born this way

"dark pop" diye bir tarz var mı bilmiyorum ama yok ise bu albümle dark pop çağına girmiş bulunuyoruz.

evet albümü dinledik,

herşeyden önce gagacığım tam anlamıyola 80'ler hayranıymış bunu iliklerime kadar hisettim, albüm ne kadar modern ritmlere sahip olursa olsun lady gaga'nın 80'lere tutkusu her şarkıda kendini göstermiş.

albümde kulaklarınız akustiğe hasret kalıyor, hemen hemen bütün şarkılarda çok sert hammer ritmler bulunmakta. dinleyim de bir huzur bulayım diyenler için tavsiye edilmez, yani tam kanı kaynayan akıllı deli gençlere ve genç hissedenlere yönelik. elinize bir bardak şarap alıp arkanıza yaslanıp dinleyeceğiniz bir albüm değil. onun için kerem görsev var. müthiş bir albüm "therapy" dinleyiniz..dadından yinmez. hatta nirvanaya bile erebilirsiniz.

albümün en güzel nakaratına sahip şarkı bence the edge of glory. kesinlikle uçuran bir nakarat. her ne kadar şarkının yazılma sebebiyle * çelişse de.

albümün en "dirty" şarkısı government hooker gibi geldi bana ama bakalım dinledikçe belki fikrim değişir. şarkı albümün en iyilerinden.

albümün en iyi şarkısı highway unicorn şahsımca. evet albümde çok hit var ama bu şarkı çok farklı.. tüylerimi tiken tiken etti sağolsun. çok özenilmiş bir şarkı.. albümde verilmek istenen 80'ler tutkusunu ölümüne sunduğu gibi, albümün genel konseptinin yani dark pop, uçuran mutlu pop, rock pop ve teknonun bütün unsurlarını barındırıyor. özellikle de nakaratıyla güzeeeelce yediriyor, sindiriyor bütün bu tarzları.

born this way şarkısından farklı bir konsepte sahip bir albüm bu. zaten gaga da böyle olduğunu söylemişti. yani "born this way" ismi sadece kelime anlamı olarak albümü yansıtıyor, şarkının kendisi albümü yansıtıyor diyemeyiz.

ve gagacığım bad kids şarkısının girişinde "they don't care about us" şarkısının giriş sözlerini aynen kullanmış. bu anlamda gaga'nın michael jackson'a 3. defa selam çakışı gerçekleşmiş oluyor. michael jackson öbür taraftan gaga aracılığıyla mesaj gönderiyor diyeceğim nerdeyse. lady gaga'nın bu vefası gerçekten çok güzel.. çok özel. çünkü geçmişi silip atmak yerine geçmişin hazinelerini unutmadığını gösteriyor. bence lady gaga'nın farkı da geçmişte yapılanları çok iyi bilmesi ve iyi müzisyenlere, sanatçılara hayranlık duyması, michael jackson, queen, david bowie, led zeppelin gibi. insanın müzik zevki illaki yaptığı müziği de etkiliyor.

sırf michael jackson'a 3 . defa selam göndermesiyle bile çok sevdiğim bir insan oldu gaga. çünkü eskiden sorguladığım samimiyetine artık inanıyorum.

gaga beyonce kadar güzel bir sese sahip değil, katy perry kadar güzel değil, rihanna kadar egzotik değil, britney spears kadar sevimli değil. ama kimse kusura bakmasın bu albümle lady gaga tıpkı parçaları dünyadan uzaya çıkarken teker teker atan bir füze gibi pop müziğin uzay aleminde takılmakta. bu isimlerden hiç biri bu albümün müzikalitesini icra edebilmiş değil. belki rihanna'dan biraz umutluyum. katty perry de bu karanlık sulara yelken açmış gibi ama henüz bu seviyede oldukları söylenemez. britney spears desen, yavrum hala çocuk parkında takılıyor..daha büyüyemedi ablası. albümde eleştirdiğim şey born this way'in madonnadan çalıntı olmasıydı ama ne yapalım o kadar da bir kusur olsun artıkın.

ha bu albüm yarattığı sansasyon, gördüğü ilgi düşünüldüğünde dağları deviren bir albüm mü. hayır değil. devrimsel bir albüm de değil pop müzik için. ama kesinlikle şarkıların her birinin alt yapıları çok iyi ve çok özenilmiş. diğer pop albümlerinde bunu pek duymazsınız. farklı kısaca. dinleyin, siz karar verin.

alakasız edit:kilo vermek isteyen arkadaşlara buradan seslenmek istiyorum. takın mp3'ünüzü bu albümü dinleyin koşun, yürüyün. valla zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. kilo da verirsiniz mis gibi. gaga'dan sosyal hizmet.
güncel Önemli Başlıklar