bugün

15 mayıs 2011 sansüre karşı protesto yürüyüşü

şimdi yalan söylemenin sırası değil, birde tam 1 yıldan uzun bir süre sonra ulu sözlüğe ilk yazımı yazarken.

ekşi sözlükte yazmaya başladığımdan beri ulu sözlükte sadece okura dönüşmüşken, bütün 15 mayıs yürüyüş planlarını şusunu busunu ekşi'de takip etmişken, bütün muhabbeti orada döndürmüşken, 15 mayıs günü taksim meydanına geldiğimde elimde uludağ sözlük'ün katkısıyla hazırlanmış pankartla 1 saat yürümem bana sorarsanız çok ironikti. şu an halen +1'imle aldığım 2 pankart bilgisayar masamın yanında duruyor ve üstünde de uludağ sözlük banneri.

yürüyüş sonrası ne medyanın ne de politikacıların umrunda olmamamız bu sansürlerin son sürat devam edeceği fikrine kapılmama neden oldu. özellikle bugün o kadar protestoya rağmen halen iletişim bakanının "ygs gibi bu sansür işi de yanlış anlaşıldı, değişiklik sonrası sansürlenecek birşey yok! herşey aynı kalacak." diyor adam ciddi ciddi. sanki şu an internetimiz sansürsüzmüş gibi, 22 ağustos'tan sonra hiçbir şeyin değişmeyeceğini söylüyor bakan.

netice itibari ile hayatımda katıldığım ilk yürüyüştü, çok eğlenceliydi, yalnız olmadığımızı çok güzel bir şekilde, olaysız ifade ettik. ayrıca ben öyle kalabalık cidden 1 mayıs dışında görmedim, sanal ortamdan ne insan akmış, erkekten çok kadın vardı ayrıca, teşekkür ederim herkese, özellikle uludağ sözlüğe.
güncel Önemli Başlıklar