bugün

kemalizmin faşizm olduğu gerçeği

mustafa kemal'i sosyalist diktatör sanan cahil cühela takımının karşısındakine cahil diyerek çürüttüğü sav. gerçeklik payı var.
sen faşizmi kötü bir şey olarak algılıyorsun ancak faşizm bir ideolojidir. olaya ideolojik boyutta bakılırsa daha rahat kavranılabilir bir takım olaylar.
şimdi güzel bir noktadan, duce, führer, el caudıllo'dan yani sıfatlardan girilmiş. eee bizim elimizde de bir başbuğ sıfatı var ki, atatürk türk ocakları tarafından kendine verilen bu sıfatı seve seve kabul etmiştir. bu bir.
milleti veya devleti yücelten bolca da söylem var. bu iki.
kemalizmde bir din düşmanlığı, bir dini reddetme var. islamın türk kültürüne zarar verdiği söyleyen onca cümleler var. hatta bir paganizm sevdası var. araştırın göreceksiniz, eski türk dini ile ilgili birçok araştırma vardır. hatta bozkurt gibi pagan totemlerin ortaya çıkarılması hep atatürk zamanına rastlar. bu da iddia ile uyuşuyor. etti üç.
ve son olarak kemalizmi savunan zamanın cumhuriyet gazetesinin alenen mussolini ve hitler yanlılığı yapması hatta bu gazetenin elemanı yunus nabi'nin hitlerin doğum gününe katılması.

ha şimdi ki kemalist geçinen zevata baktığımızda deniz gezmiş fanı falan birçoğu. ancak kemalizmin içinin boşaltılmış olması onu sol bir doktrin yapmaz, liderlerini solcu yapmaz.