flickan som lekte med elden

sözlükte isveççe bilen 3 5 kişi; fakat türkçe bilen ve bu kitabı orijinal diliyle değil de türkçesiyle okuyanların sayısının elbette ki daha çok olduğu gerçeğini yadsımayacaksak neden isveççe başlık açıyorsun sayın uuuuser diye bir kendi kendime takıldım.

serinin ilk kitabı ejderha dövmeli kız için de aynısı yapılmıştı. isveççe sözlük dili oldu da benim mi haberim olmadı. hadi olsun olmasın bana fonotiks bir şekilde telaffuzunu yapın size kafadan 10 şukela!

neyse bu gereksiz enstantaneyi geçiyorum, kitap ilk kitap kadar iyi değil diyorum neden mi diyorum:

i. yazar çok satmak için elindeki tüm kozları kullanmış, çocukluğu son derece ağır sansasyonlarla geçmiş, buna rağmen üstün zekalı fotografik zihinli, biseksüel hacker ve kötüleri dövebilmesi için süpeeeer bok yapabilen, az konuşan ama her insanı etkileyen bir kız. türkiye'de olsa senden ötürü kimden ötürü olacak diye bu kızı lisede dövüp aklını başına getirirlerdi.-yine de bu kızı sevdim, çünkü ben yeşilçamla büyüdüm, kötülerden yana olamıyorum, kötüyü döven kazansın. yetmez ama evet-

ii. yakışıklı karizmatik yine son derece zeki ve tüm çarpık ilişkilere imzasını atan ve sadece kadınlarla, onlarca kadınla istediği an yatabilen tam bir 'kuul' gazeteci. erkekler hariç herkeeees ona hayran. hele bir evi var süper ama o kadar kuuuul ki mercedese binmiyor işte. yürüyor ceketi ve spor ayakkabılarıyla falan...

iii. kız bu gazeteciye aşık tabii. ne olmasını beklerdiniz.

iv. aşık ama aşkı içinde. gömülü gümülü! ayrıca kız iyi de bir simsar ilk kitaptan okuyanlar bilir yüksek bir paraya da cuk diye kondu. -cukka cukka- o yeeeeaaaaööööeeee!
bir de böyle çok zayıf makyaja değişime peruğa çok elverişli sıradan bir tip ki kitabı okuyanlar bilir bu onun avantajına.

v. daha çok özellik sıralarım da...

vi. kitabı okumak isteyenlerin şevkine çomak sokmayayım. tabi üçüncü kitabın adı da arı kovanına çomak sokan kız. lütfen şimdi şu yanda şeyettiğim şeye tıklayıp isveççemize 3 5 kelime daha katalım. soran olursa yazabiliyorum ama okuyamıyorum deriz.

vii. tüm bu özellikler birleşince ve kitap yer yer çok gereksiz olay örgüleriyle karışık 700 sayfayı bulunca bir de isveç dolaylarından gelince best seller olmaması için tek etken sizin kitabı almamanız oluyor. ama ne oluyor böyle ben gibi onlarca satır hiciv dolu cümleler düzseniz de kitabı alıyorsunuz okuyorsunuz. nefesiniz kesiliyor mu? eh orhan kemalleri, nazım hikmetleri, iskender palaları okuyuncanefesiniz kesilmese de günün boğucu ayrıntılarından her gün bir kaç saat olsun sizi uzak tutabiliyor.