bugün

kuran da kar kelimesinin geçmemesi

kuran da insanın bütün sorularına, sorunlarına, dertlerine cevaplar,çareler elbetteki vardır. yeterki insan kalbini "o" na açmayı bilsin. kuran ın insanlara önceliği imanı tesis etmektir. alt yapı insanın yaratanını ve kendisini tanımasıdır. ve insana hayata dair gerçekler imanının kamilen tesisi için kafi gelecek şeklide bildirilir.

ve merak buyurmayınız yağmur gibi (bkz: kar) da bildirilir(geçer). kar suyun (bkz: buz kristalleri)ne dönüşmüş haline denir. malum maddenin üç halinden biri. suyun da katı haline (bkz: buz) denir.

(bkz: Dolu): "Düşen, kabaca yuvarlak şekilli ve çapı en az 5 mm olan buz tanecikleri. Dolu gök gürültülü fırtınalarla gelir. Dikey akımlarla aşırı derecede soğumuş su damlacıkları yuvarlak (bkz: kar) taneciklerine çarparak onların üzerinde toplanır ve büyürler."

(bkz: kar):"Bulut içindeki küçük (bkz: buz kristalleri) çarpışarak ve birbirine yapışarak kar taneciklerini oluşturur. Yere düşerken çoğu sıcaklığa bağlı olarak erir ve yağmur olarak düşer. Yer seviyesindeki hava yeterli derecede soğuksa kar olarak yağar..."

(bkz: HAVA OLAYLARINDAN KAR):
"Kar donmuş su buharı parçacıklarından oluşur. Bunlar havadan (bkz: buz kristalleri) ya da kar taneleri biçiminde düşer . Kar taneleri gerçekte (bkz: buz kristali) kümeleridir . Havadaki sıcaklık donma noktasına geldiğinde, su buharı yoğunlaşarak bir toz parçasının çevresinde buzlaşır ya da çok küçük bir (bkz: buz kristali) biçimini alır . Buz suyun katı ya da kristalli halidir . Saydam, renksiz, kokusuz ve tatsız bir yapısı vardır . Buzlaşma O (sıfır) derecenin altında ortaya çıkar . Birçok maddenin tersine, su donduğunda genleşir, yani hacmi artar. Bu nedenle kaya, yol ve yapı yarıklarında donan su çatlaklara yol açabilir ."http://www.google.com.tr/...ei=iRd2TYuEAc_wsgbVqsz1BA
not:(alınmasınlar ama; üçüncü sınıf fen bilgisi konularıdır)

(bkz: Nur-43): "Görmez misin ki Allah, bulutları sevk eder. Sonra, onları kaynaştırıp üst üste yığar. Nihayet yağmurun, onların arasından yağdığını görürsün. O, gökten, oradaki dağ (gibi bulut)lardan "dolu" indirir de onu dilediğine isabet ettirir, dilediğinden de geri çevirir. Bu bulutların şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri alacak."

buraya dikkaat!
kardan bahsedildiği gibi kar bulutlarından da bahsedilmiştir.
"dağ (gibi bulut)lardan" = Cumulus(kar bulutları), Cumulonimbus(dolu bulutları)

vesselam...