bugün

blue valentine

http://www.youtube.com/watch?v=BWrG0hUbJFI

hakkında az entry girilmiş film.
valentine yazısını görünce romantik-komedi izleyeceğinizi sanıyorsanız, film romantik dramdır efem. yukarıdaki link kilit noktasıdır. senaryonun gerçeğe çok yakın olmasına rağmen, oyunculuklar orta şekerdir, ve ryan gosling(dean), you always hurt the one you love şarkısını küllerinden yaratmıştır.

---spoiler---

ben cindy karakterine hafiften kaymaya başlayayım. öhhöm. cindy tıp öğrencisi, her önüne gelene veren acayip bi hatundur. zaten bu film de "davul bile dengi dengine" mantığı üzerine bir film olacağından; cindy kendisine iş atan bir hamalla da beraber olur, ve olaylar gelişir.
hamile olduğunu öğrenir. kimden o bile belirsiz iken ryan abimiz, ki karizması paçasından süzen bi abimizdir, sahip çıkar. sever lan kızı. ama yeter mi, yetmez. neden? çünkü 4s kuralı var.
zamanla hatuna rahat fena batar. koç gibi kocasından ayrılmak ister.
aslında refah seviyesi beklentileri farklıdır, ve işin içine "beni ve çocuğumu kabul etti" gibi, hatunun bu evliliğe mecburmuş hissine kapılmasına neden olan fikirler girer. tabi bunlar benim çıkarımlarım, yoksa filmin ortalarına doğru cindy aşiftesi mazaret göstermeksizin "im done. im done" diye dolanmaya başlar. dean da "s.ktir git .rospu kapı orda" insanı değildir yavrum. ilişkiyi kurtarmaya çalışır onun yerine "just tell me how i should be, i'll do it" der. asrın hatası işte. köpeklemeyeceksin ivladım. hele dean'ın, fırlattığı yüzüğü bulmak için arabadan indiği sahne yürek parçalamıştır. filmin özeti 4s arkadaşım. sonuç hatun adamı sikti attı afedersin.

---spoiler---