bugün

blue valentine

kederli aşıkların yürek sızlatan filmidir. eski aşkın bittiği yerde başlayan bambaşka aşktır.
- spoiler-
Bir aşktan kaçarken başka bir aşka tutulan bir kadın,ona yalnızlığını unutturacağını, yaralarını saracağını, yanında mutlu olacağını, kişiliğine saygı duyacağını düşündüğü bir adama teslim olur. çok aşık olmasa da kendini onun insiyatifine bırakır ve geleceğini onun şekillendirmesine müsade eder.

Ve bir adam... eğitimsiz, fakir bir adam. ilk görüşte aşka inanan, koşulsuzca seven, herşeyiyle kabullenen, çok fazla değer veren bir adam. O adam ki bir başkasının çocuğunu hiç şikayet etmeden kendi çocuğu gibi bağrına basıyor, kendi babasıymış gibi onunla oyunlar oynuyor, bu çocuk kimden bile demeden büyük bir alçakgönüllülüle aşkını kadınına sunuyor.

Ve ''iyi günde kötü günde yanında olacağım'' diyerek başlayan, iki dramdan doğacak mutluluk için çıkılan tehlikeli bir yolculuk. iyi günler hızla geçip gider ve söz verildiği gibi çiftler birbirinin yanında olmuştur. ancak sahnenin arka perdesi açılır ve sonra fırtınalı günler başlar. büyü bozulur, iletişimsizlik sorunu başlar. çiftimiz aniden aynı dili konuşan ancak iletişim kuramayan iki yabancıya dönüşür. Yaşanan kötü şeyler çiftlerin birlikte olmasını imkansız kılmaya başlar,verilen sözler unutulur.

yeniden mutlu olabilmek için bir arada yaşamama bir çözüm yolu olarak görülür. zor durumlarda akla gelen tek çözüm yoludur belkide. Kadın git der, erkek bu benim en kötü günüm der. kadın git der, erkek bu en kötüsü daha iyi olacağım söz veriyorum der, kadın git der. ve erkek gider...

bazen gitmek gerekir sessiz sedasız, ayakların geri dönmek istese de, içinde fırtınalar kopsa da gitmek gerekir, nereye gideceğini bilmezsin,kime gideceğini bilmezsin, sadece gitmen gerektiğini bilirsin ve gidersin. tek alternatifin gitmektir, ve çaresizce gidersin.

usulca döner arkana bakarsın, bir kıvılcım, bir ses, bir nefes beklersin, gitmemek için bir sebep arasın, arkanda ''dur'' diye seslenen biri olsun istersin, ama ne bir ses vardır, ne bir nefes. herkes, herşey, gitmen gerektiğini düşünmekterdir. ve sen gidersin.
güncel Önemli Başlıklar