bugün

blue valentine

Derek Cianfrance'in yönettiği, Ryan Gosling ile Michelle Williams'ın başrollerini paylaştığı romantik drama türünde bir filmdir. Bu filmdeki performansıyla Michelle Williams en iyi kadın oyuncu dalında oscar'a aday gösterilmiştir.

http://www.imdb.com/title/tt1120985/

Film Dean ve Cindy adlı evli çiftin aşklarının ızdırabını konu almaktadır. Hani sikerim böyle aşkın ızdırabını deriz ya, işte öyle bir film. Dean, evlenmeyi düşünmemektedir. Erkeklerin, kadınlara nazaran daha romantik olduğunu; kadınların, akıllarıyla hareket ederek yalnızca doğru insanı bulmaya çalıştıklarını iddia etmektedir. Ne yazık ki bu haklı ve yerinde düşünceleri iş pratiğe geldiğinde eyleme dökülemeyecektir. Erkek milletiyiz işte, anca boş laf. Her şeyin farkında olup farkındalığın hiçbir işe yaramaması ne acı... Zira Dean, Cindy adlı kafası her daim karışık, ne istediğini bilmeyen, müzmin mutsuz kadın modeline ilk görüşte aşık olur. Tabi kızın bu karakterini evlenince görecektir. Film şimdiki zamanla, evlenmeye giden süreçleri arasındaki geçişlerle bezenmiş. Bunlar ustalıkla harmanlanmış.

--spoiler--
Cindy'nin sorunu ne anlamış değilim. Gerçi bugüne kadar hangi kızı anladım ki Cindy'i çözeyim. Erkek arkadaşından sırf içine boşaldı diye ayrılıyor. Herif kapısına dayanıyor, fakat bizimki istemiyor. Bu arada Dean ile işi pişiriyor. Sonra hamile olduğunu öğreniyor, diğer çocuk duysa belki de kabul edecek. Ama yok, dengesizin kralı ya, aklına yatmadı ya o çocuk, istemem demiş bir kere... Dean durumu o haliyle kabul ediyor, basıyor hükümet nikahını. Tüm sevgisini, hayatını, hayallerini hiçe sayarak ona ve kızına adıyor. Film boyunca Cindy bir mayıs sıkıntısı içerisinde dolanıyor. Neden mutsuz, ne bekliyordu da olmadı, Dean nerede yanlış yaptı bir türlü anlaşılamıyor. Sürekli bir huzursuzluk, bir olmamışlık, manasız tartışmalar.

Cindy ne eski sevgilisini seviyor, ne de Dean'i... Benim bu filmden anladığım budur. Yediği bir bokun bedelini de aslan parçası Dean'den çıkarıyor. Hani sen karaktersiz, hayattan nasibini almamış birisin. Mutlu olmanın imkanı yok. Olabilir, psikolojik problemlerin vardır. O zaman yürü git, tek başına yaşa. Milleti de boktan hayatına ortak edip dibe çekmenin alemi var mı? mına koyim senin Cindy. Dökülen göz yaşlarına kurban olayım Dean.

ekleme: lan bak durup durup aklıma geliyor. hele bir de yıllar sonra eski sevgilisiyle karşılaştıktan sonra, arabada Dean'e yaptığı talihsiz açıklamalar ve girdiği tripler yok mu? düşündükçe asabım bozuluyor.
--spoiler--