bugün

moğol

Türkle farklılaşmaları, Rusya'nın ve Çin'in bölgesel üstünlüklerini ortaya koymasıyla meydana çıkar. Yoksa bundan bırak 1000 yıl öncesini 200-300 yıl öncesinde bile Türk'ten farklı değillerdir. Kaldı ki Batı Türklüğü denilen Türklük Öncesinde (ayrım olsun diye söylüyorum Türk moğol diye yoksa ayrı değillerdir) Oğuzlarla birlikte göçeden Türk-moğol kavimleriyle zaten çoktan karışmıştır, Sonrasında Çengiz Kaan'ın ordusunu oluşturan Türk-Moğollarla çoktan karışmıştır, Akabinde de Temur'un insanlarıyla çoktan karışmıştır. Batı'da Türk-Moğol ayrımı yerini sadece ve sadece Türklüğe bırakırken Doğu'da Temur'un ardıllarının de etkisini yitirip Rusların ipinden kurtulmuş piçler gibi Türk dünyasına tecavüz etmesiyle güdülen izolasyon politikaları sonucu Türk-Moğol ayrımı ortaya çıkmıştır.

En basiti, Ben Ana Tarafından Kara-Tatar, Baba tarafından çepniyimdir. Kara-tatarların büyük çoğunluğu kara-tatarlığını bile unutmuş tamamen Türkleşmiş, moğol kavimidir denilebilir. Yani günümüzde de Türk demek kan olarak da kültür olarak da zaten Türk+Moğol demektir. bugünkü manada çıkan moğol ayrımı daha dünkü ayrımdır.

Keza Moğolistan'daki Moğollar Çengiz Kaan öncesi atalarını köl tegin'e bağlarlar. Yani Göktürklere. Artık Türkle moğol tamamen farklı Milletlerdir diyenler atalarını hangi piçe, soysuza bağlıyorlar bedevi çöllerindeki yavşaklara mı yoksa balkanlardaki Rumlara mı bilemem.

ayrıca Temur'un Türkleşmiş bir Moğol olması, Çengiz Kaan'ın da moğollaşmış bir Türk olması ve bu iki insanın da tüm türk dünyasına, orta-asya'ya kaan olabilmesi zaten Türklerin de Moğollarında birbirlerini ayrı görmediğini tarihsel bir kanıtıdır da.