bugün

nightwish

1996'da kurulan finlandiyali senfonik metal grubu. müziklerini 'opera metal' olarak niteleyenler de vardir ki, allah onlari islah etsin.

line-up'i su sekildedir:
Tuomas Holopainen - klavye (1996-)
Erno "Emppu" Vuorinen - gitar (1996-)
Marco Hietala - bas/vokal (2001-)
Jukka Nevalainen - davul (1997-)

Grup 1997 yilinda ilk albümleri olan 'Angels Fall First'ü cikardi. Demo albümleri akustiktir. Grup 2002'deki Century Child ile dünyaca üne kavusmustur. 2004'te de 'Once' albümünü cikarmislardir.

Grup, 2005 yilinda soprano vokal Tarja Turunen'i kovmustur. Buna sebep olaraksa Tarja'nin Marcelo Cabuli ile 2003'te evlendikten sonra cok degistigini, simarik ve paragöz birine dönüstügünü göstermislerdir. Grubun aciklamasina göre Tarja, ne konser öncesi ne de albüm kayitlarinda provalara katiliyordu, aldiklari parayi az gördügü icin grubun turnelerine katilmayi reddediyordu. Sonuc olarak grup, 21 Ekim'de 'Once' albümünün dünya turnesinin son ayagi olan Helsinki'deki konserden sonra Tarja'ya bir acik mektup vererek onunla iliskilerini kestiklerini acikladilar.

Grubun bugünkü ününe ve basarisina ulasmasinda cok büyük bir rolü olan Tarja'yi böylebir sekilde gruptan kovmak bence hem Tarja'ya ayip hem de Nightwish'in en büyük hatasi olmustur. Bugün Nightwish; Epica, After Forever veya Visions Of Atlantis gibi benzer müzik yapan gruplar arasinda en ünlüsü olmalarini Tarja'ya borcludur.

Tarja Turunen simdi solo kariyerine devam etmekte, Nightwish ise yeni bir vokal aramaktadir. Nightwish, 2006 yili icerisinde grubun müzikal yapisina uygun bir vokal bulmak ve yeni albüm kayitlarina baslamak icin ugrasmaktadir. Kendilerine 'kolay gelsin' diyor ve bir entry'mizin daha sonuna geliyoruz. Nerede yasatiliyor ya da yasiyorsaniz, hoscakalin.
güncel Önemli Başlıklar