bugün
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- herkes yatsın iyi geceler8
- 1 saatte 10 bira içmek19
- tembel ve çalışmayan insan16
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- sözlük kızlarının kombinleri20
- cips olsa da yesek7
- oğlum çok güzel lan6
- istanbul un çok pahalı olması12
- the merich13
- velvet vs nervio19
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- aklını yitirmek4
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- matbaanın gecikmesine sebep5
- 50 tl ile rolling yapmak6
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- horoz hayası çorbası5
- velvet13
- slavko vincic15
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- en sevilmeyen ev işleri2
- oğuzhan uğur'un tutuklanması2
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- bira cips6
- nervio11
- ispanya20
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- eski nahif sözlük kızları2
- manifest grubu3
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- ona bir şey söyle9
- acıktım ben3
- 2026 dünya kupası25
- kadim kültürler4
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- laptop5
- yarın iş olduğu gerçeği3
- aga be şarkılar5
- manyak olmaya karar verdim9
- tememda kenka nalaka10
- gocusuz sözlük4
- bir yazarın cinsiyetini öğrenme yolları5
- devlet bahçeli5
- messi ve arjantin'in tüm dünyaya rezil olması7
"gülü solan bir dal nedir ki" yazısıyla kadının o narin ruhunu ortaya koymuş yazısıyla beni benden almıştır;
.
mîrim, bilir misin, kadın bizim an'anemizde beyaz bir çiçek gibidir, mavi bir ışık gibi; hani el değince bozulan ve gölge düşünce küsen...
lekesi olmaz kadının ve asla leke kondurulmaz. böyle kavl ü karar kılınmış ezelden mîrim, böyle yazılmış alnımıza emanet kaderleri. bereket fidanlarını büyüten süslü bahçelerce verimli kıldılar kendilerini kadınlar, serdiler ayaklarımıza mutluluğu, sevinci. kahkahalarında papatyalar açtı hep.
.
ecel akıncıları gelmeden mîrim, durma, var git, tut ellerini ve sevdiğini söyle ona, sevgini söyle. kerpetenler bir bir sökmede çivilerini yapının ve bir çocuk belki bir kilim deseninden damperli kamyonuyla şefkat kumlarını toplamaya çalışmakta. bir baba nedir ki mîrim, bir anne olmadan; gülü solan bir dal nedir ki?!..
mîrim, var git, aklını bulandıran zulümleri yıka elinden ve ver hakkını her dem taze baharın. yakasına bir beyaz çiçek tak; yaprağı tebessüm, tomurcuğu sevgi olsun. sonbaharlarca savrulan hasretleri topla bir bir, saman sarısı rüzgârlar alıp götürmeden. son kuşlar da göçmeden bir sıcaklık sun kadına, bir ışık yak ruhunda, bir mavi ışık.
evren yüklü çağrıların başlığıdır bir kadın mîrim, hayat yüklü güzellemelerin kafiyesidir. en kara ilk akşamlarda bahtımıza en parlak doğan ilk yıldızdır o. şen sahnelerin perdesini açan da, kapayan da hep bir kadındır yüreklerde. bir kadın mutlu ise elbet mutludur erkek de. ev yapan ve ev yıkan da; karları toprak eden ve yeşili yaprak eden de odur. hanım da, hanımcık da; sevgili de, sultan da...
gözüm cânım efendim sevdiğim devletlu sultanım...
.
.
mîrim, bilir misin, kadın bizim an'anemizde beyaz bir çiçek gibidir, mavi bir ışık gibi; hani el değince bozulan ve gölge düşünce küsen...
lekesi olmaz kadının ve asla leke kondurulmaz. böyle kavl ü karar kılınmış ezelden mîrim, böyle yazılmış alnımıza emanet kaderleri. bereket fidanlarını büyüten süslü bahçelerce verimli kıldılar kendilerini kadınlar, serdiler ayaklarımıza mutluluğu, sevinci. kahkahalarında papatyalar açtı hep.
.
ecel akıncıları gelmeden mîrim, durma, var git, tut ellerini ve sevdiğini söyle ona, sevgini söyle. kerpetenler bir bir sökmede çivilerini yapının ve bir çocuk belki bir kilim deseninden damperli kamyonuyla şefkat kumlarını toplamaya çalışmakta. bir baba nedir ki mîrim, bir anne olmadan; gülü solan bir dal nedir ki?!..
mîrim, var git, aklını bulandıran zulümleri yıka elinden ve ver hakkını her dem taze baharın. yakasına bir beyaz çiçek tak; yaprağı tebessüm, tomurcuğu sevgi olsun. sonbaharlarca savrulan hasretleri topla bir bir, saman sarısı rüzgârlar alıp götürmeden. son kuşlar da göçmeden bir sıcaklık sun kadına, bir ışık yak ruhunda, bir mavi ışık.
evren yüklü çağrıların başlığıdır bir kadın mîrim, hayat yüklü güzellemelerin kafiyesidir. en kara ilk akşamlarda bahtımıza en parlak doğan ilk yıldızdır o. şen sahnelerin perdesini açan da, kapayan da hep bir kadındır yüreklerde. bir kadın mutlu ise elbet mutludur erkek de. ev yapan ve ev yıkan da; karları toprak eden ve yeşili yaprak eden de odur. hanım da, hanımcık da; sevgili de, sultan da...
gözüm cânım efendim sevdiğim devletlu sultanım...
.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar