bugün

hürriyet in konya türbanlı doktor rezaleti haberi

hem erkek hem bayan doktor olan bir yerde bir kişi zaman ve kapasite yönünden bir mahzur yoksa bayan doktor tercih edebilir, bunda abukluk aramak art niyettir ve değer bilmezliktir, herkesi kendisi gibi olsun diye istemektir. bu normal bir muayene için gayet istenebilir ve mantık çerçevesinde olacak bir harekettir.

ama acil bir durumda böyle bir konuda bırakın hastanın posta koymasını, doktor kendisi tedavi/muayene reddederse bunun tabi ki açıklanabilir bir yanı olamaz. türbanlı bir doktor yanında erkek bir doktor varsa ondan erkek hastaya bakmasını rica da edebilir, bu da aciliyet vb durumlar dışında gayet makul karşılanmalıdır.

peki sonuçta ne oldu, ne bitti? uğur dündar ve hürriyet yalan bir haber yaptılar, hevesi kursağında kalanlar ise bu sefer konuyu sürdürmeyi türbanlılar böyle şeyler yapıyorlar demeyi tercih ederek ezikliklerini gösterdiler. halbuki başörtüsü nedeniyle bakılmayarak ölen hasta bildiğimiz halde bu haberdeki gibi bir hayati durum hiç olmamıştı, fakat farazi konuşmayı dindarıyla laikçisiyle pek seven bir millet olarak genelleme yapmayı sürdürdük.

şimdi olay yine bağcıyı dövme durumunda, bir bakıyorsunuz yalan haber yapanlara bir şey diyen yok, dindarlara: "haber doğru bilinirken sesiniz çıkmıyordu şimdi noluyorsunuz?" şeklinde mahalle maçı pozisyon tartışmaları tadında eleştiriler yöneltiliyor.

bu haber yalan çıktı, önce pisliğinizi temizleyin zira bu kokuda tartışmak biraz zor.