bugün
- kedi9
- en iyi antidepresan13
- gazze de can kaybı 72 bin 993'e yükseldi7
- izmir de giyimiyle başkaldıran erkek7
- başkanlık sisteminden beri her şeyin kötü gitmesi14
- birgün gazetesi'nin namaza düşmanlık etmesi7
- naber lan it diye mesaj atan sevgili8
- milli takımı destekleme zorunluğu5
- kötülük yapan kişiye verilecek en güzel cevap3
- babanın ölmesi7
- uzun samsun3
- cedidacer2
- o kadar zengin olmak ki ölümü yenememek16
- her şey olabilecekken hiçbir bok olamamak3
- milli futbolcuların sigara içtiği iddiası5
- lgs 20263
- playstation4
- sana vurana sen de vur diyen ebeveyn13
- neden yalnızsın5
- tanrıyı güldürmek için yapılacak şeyler4
- eyjafjallajökull denince akla gelenler4
- kemal kılıçdaroğlu8
- 13 haziran2
- sokrates'in soru sorarak günü kurtarması3
- true denilen yazar18
- özşen madencilik işçilerinin direnişi10
- erkeksii bayan buse6
- yahudi madalyası almış gürcü5
- uludağ sözlük bitmiş4
- zaman baba12
- zall sözlüğü bizzat takip ediyor22
- diyanetin abd'deki villaları15
- chp'nin hali ne olacak53
- sözlükte başlayan aşklar4
- psikiyatristin size soğuk davranması6
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı16
- barış yarkadaş7
- zengin kaltakları4
- zaman baba bey biraderin bey birader olması3
- 30 il için sarı kodlu uyarı2
- üniversite mezunu olmak için üniversite okumak8
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi16
- mor semsiyeli yabanci16
- şanzıman ustalarının aylık 200k para kazanması2
- naber lan göt diye mesaj atan kız2
- başka sözlükler heves uludağ bir tutkudur4
- hayatında bir kere bile sigara içmemiş yazarlar7
- başlık düzeltmesi yapamama sorunu2
- çalışma saatleri2
- iyi öpüşmek için yapılması gerekenler16
laz marks emice'ye sorular 4:
laz marks emice;
haçan bi' şey soracağum. farzu misal, ha boyle biz yali kahvesu ahalisi olarak, subçomandante marços uşak ve yoldaşlari cibi kar maskesu taksak, sırtimiza him marçetler zinciri poşetlerundan geçursek, ensumuza da gaybana kapitalizumdan once davranup ha boyle barçod etiçeti yapiştirsak dumenden, sonra her birimuz, bir him marçetine sotelensek diyrum,
1- boyle bir taktik ve strateju ile him marçetler zincirinun patroni hazreti bilal efendu'nun dergahina sizabilir miyuz?
2- oradan hareçetle, baba tanri teyyip nerdoğan'ın yanina ulaşmamiz mümkün midur?
3- akabinde, buradan haraçetle "teslis"u tamamlamak içun, barrah ohara'nun kılçığina siçtiminun beyaz sarayi'na ulaşabilir miyuz?
4- ha bu üç kafadaru birden paketleyup kapitalizum ile birlikte tarihun çöpluğune atabilmemuz olasi midur?
5- ha bu uç yanlişu toplasak bir doğru adami cöturür mi?
6- ula ben yoksa "troya ati" taktiğundan çalinti yapmiş olabilir miyum? peçi, senun deden trierli karl marx emicemiz'un arkadaşi proudhon uşak "mülkiyet hırsizliktur " demişti ya, bak aklima celdi şimdu. şimdi ben tarih'ten "troya ati" taktiğuni çalmiş durumdaysam, mülkiyetçiliğe de kafa atmiş sayilir miyum? (ula mülkiyet demuşken aklima geldu, eli öpulesu bir ablamiz vardu, ursula k. le guin, ula ne cüzel kitap yazmişti "mülksuzler" deyi)
7- fazla sigaran var midur, benim tabakamdaki sarma tütunlar bittu da, emicecuğum?
not: baştan diyeyum laz marks emicecuğum, ola ki çok sori sordum deyi kizup da bağa " ula artistluk yapma. ha anani da al cit" demeye kalkişursan, evet anami da alir ciderum, ama sonra babam ile birlikte celirum, hatta belçi arkamizdan ufak ufak da olsa piroletarya celebilur. emicem sağa diyrum, ha orada birisu var ya o anlasun.
imza: ikizdereli deli ismayıl
"ula 'hepimuz terzi fikriyuz' deyi de bağirmali caddelerda, sokaklarda, arka mahallelerda, varoşlarda ve ha o meclisun da onünda, tam bir milyon kişu olarak, birgun illa" /2010/ fatsa/ ikizdereli deli ismayıl
laz marks emice;
haçan bi' şey soracağum. farzu misal, ha boyle biz yali kahvesu ahalisi olarak, subçomandante marços uşak ve yoldaşlari cibi kar maskesu taksak, sırtimiza him marçetler zinciri poşetlerundan geçursek, ensumuza da gaybana kapitalizumdan once davranup ha boyle barçod etiçeti yapiştirsak dumenden, sonra her birimuz, bir him marçetine sotelensek diyrum,
1- boyle bir taktik ve strateju ile him marçetler zincirinun patroni hazreti bilal efendu'nun dergahina sizabilir miyuz?
2- oradan hareçetle, baba tanri teyyip nerdoğan'ın yanina ulaşmamiz mümkün midur?
3- akabinde, buradan haraçetle "teslis"u tamamlamak içun, barrah ohara'nun kılçığina siçtiminun beyaz sarayi'na ulaşabilir miyuz?
4- ha bu üç kafadaru birden paketleyup kapitalizum ile birlikte tarihun çöpluğune atabilmemuz olasi midur?
5- ha bu uç yanlişu toplasak bir doğru adami cöturür mi?
6- ula ben yoksa "troya ati" taktiğundan çalinti yapmiş olabilir miyum? peçi, senun deden trierli karl marx emicemiz'un arkadaşi proudhon uşak "mülkiyet hırsizliktur " demişti ya, bak aklima celdi şimdu. şimdi ben tarih'ten "troya ati" taktiğuni çalmiş durumdaysam, mülkiyetçiliğe de kafa atmiş sayilir miyum? (ula mülkiyet demuşken aklima geldu, eli öpulesu bir ablamiz vardu, ursula k. le guin, ula ne cüzel kitap yazmişti "mülksuzler" deyi)
7- fazla sigaran var midur, benim tabakamdaki sarma tütunlar bittu da, emicecuğum?
not: baştan diyeyum laz marks emicecuğum, ola ki çok sori sordum deyi kizup da bağa " ula artistluk yapma. ha anani da al cit" demeye kalkişursan, evet anami da alir ciderum, ama sonra babam ile birlikte celirum, hatta belçi arkamizdan ufak ufak da olsa piroletarya celebilur. emicem sağa diyrum, ha orada birisu var ya o anlasun.
imza: ikizdereli deli ismayıl
"ula 'hepimuz terzi fikriyuz' deyi de bağirmali caddelerda, sokaklarda, arka mahallelerda, varoşlarda ve ha o meclisun da onünda, tam bir milyon kişu olarak, birgun illa" /2010/ fatsa/ ikizdereli deli ismayıl
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar